מה לספר לילד כשנמצאים בשמירת הריון.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לספר לילד כשנמצאים בשמירת הריון.
    דניאלה
    10/07/2007

שלום,

חברתי נמצאת בשמירת הריון ונמצאת לסרוגין או בבית או בבית החולים לאשפוזים.
    היא כרגע בחודש שלישי . יש לה ילד בן 6 מאוד פיקח שמאוד רצה אח או אחות
    ובשלב זה הם לא יודעים מה לספר לו כיוון שההריון נמצא בסיכון גבוה.
    הוא התחיל לשאול אותה שאלות על מוות ונראה שיש לו חרדות לגבי מצבה
    למרות שהם סיפרו לו שהגב שלה תפוס ולכן היר שוכבת ואין חשש חלילה לחייה.
    מה ההמלצה במצב כזה? האם לספר לילד שהיא בהריון ואיך להסביר שיתכן
    שההריון לא יחזיק מעמד ? אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת היריון

שרון באומל
    10/07/2007

שלום דניאלה
    לרוב, דווקא כשלא מספרים משהו למישהו (על מנת למנוע ממנו צער וכאב) זה נתפס על ידו כהרבה יותר גרוע ממה שזה באמת. זהו עיקרון חוסר הוודאות. תמיד עדיף לדעת על לא לדעת, כיוון שאז ניתן למצוא דרכים להתמודד. כאשר לא יודעים "נגד" מה מתמודדים, לא ניתן להתמודד, וזה יוצר מצב קשה של חוסר אונים.
    נראה שבנה של חברתך מבין פחות או יותר את סיבת הימצאותה של אימו בביה"ח, על פי שאלותיו. לילדים יש חיישנים מאוד טובים.
    לפיכך, לא הייתי מסתירה ממנו את דבר שמירת ההיריון. הייתי אומרת לו משהו בנוסח: "לאמא יש תינוק בבטן. יש תינוקות שלא יכולים להישאר בבטן מכל מיני סיבות. עכשיו אמא מנסה לשמור על התינוק שישאר בבטן ובגלל זה היא בביה"ח. שם מנסים לעזור לה לשמור על התינוק בבטן".
    אני מציעה לתת לו לגיטימציה לשאול שאלות, להביע דאגה וכו'. זה בסדר. הוא יידע איך להתמודד עם זה, ואני בטוחה שהוריו ומשפחתו המורחבת יעזרו לו באם יהיה צורך.
    אני מאוד מקווה עבור חברתך שההיריון יעבור בשלום.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו