מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אם לשלישיה בכיתה א'דינה בר זיו01/11/2008
יש לי שלישייה בני 6 וארבעה חודשים אשר עלו השנה לכיתה א'.(שתי בנות ובן) מאחר במקום מגוריי אין שלוש כיתות א' נאלצתי לחלקם באופן כזה כמובן לאחר התייעצות עם פסיכולוגית ביהס וכן התפתחות הילד בת שהינה הדומיננטית בשלישיה בכיתה אחת ובכיתה השנייה בת ובן.אגש לבעייה הבת שאינה דומיננטית אך במהלך גן חובה התגלו בעיות של התפתחות מבחינה רגשית קיבלה בהמהלך שנתה בגן חובה טיפול רגשי אצל פסיכיולוגית וכן קלינאית תקשורת וגננת שיח בגן. התקדמה בצורה יפה ואף לאחר איבחון הוחלט שתעלה לכיתה א' . המעבר לכיתה א קשה לה היא מגלה התנהגות של בעיות ריכוז וחוסר שלווה וחוסר התלהבות . משתפת פעולה בחלקו הראשון של היום ולאחר מכן מאבדת סבלנות וריכוז ולא מיישמת את המשימות המוטלות עליה בכיתה. השאלה האם כבר לערוך לה את בדיקת TOVA או להמתין ולהמשיך לחזק אתה בבית.עליי לציין שהיא יודעת את כל החומר הנלמד כך גם לדברי מורתה .אך מאבדת עניין במשימות מוקדם מאוד במשך היום. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב ורכוז
זהורית אסולין שמחון01/11/2008אני מבינה שאת חוששת שיש לה הפרעת קשב ורכוז . ייתכן שבדיקת tova תאתר זאת (למרות שחשוב לי לציין שע"פ מבחן זה בלבד לא ניתן לאבחן הפרעת קשב ורכוז). מה שחשוב הוא שנניח ותגלי שאכן ילדתך סובלת מזה . כיצד ישנה מידע זה את התנהגותך או יחסך לכל הסיפור. אם בעקבות זה תחליטי לתת טיפול תרופתי אזי משמעותי לעשות את תהליך האבחון. אך אם גם לאחר האבחון תנסי לחפש כלים אחרים להתמודדות עם הבעיה כמו אסטרטגיות למידה, חונכות לימודית, שיעורים פרטניים או כל דבר אחר, הרי שלשם כך אינך זקוקה לאבחון עשי זאת כבר כעת. במיוחד לאור העבודה שלמעט חוסר עניין אני לא שומעת שביתך משלמת על המצב מחיר כבד , לא בתפקודה ורמתה הלימודית ולא בהפרעה בכיתה. היי בקשר תמידי עם המורה ובררי עימה כיצד היא רואה את תפקודה של ביתך בכתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)