מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה שמסתבכתגלי10/07/2007
שלום,
בני בן שנתיים ו-10 חודשים.
לפני כחודש התחלנו לגמול אותו מחיתולים.
הוא מצידו לא מתלהב מזה במיוחד, ולפעמים מבקש חיתול ולא תחתונים.
מבחינת הפיפי הולך בסדר גמור, לרוב אין פספוסים. בדר"כ הוא לא הולך לשירותים מיוזמתו, אלא אני מזכירה לו, וגם אז הוא בדר"כ אומר "לא עכשיו" או "עוד מעט" ורק כשאני מזכירה לו שכדאי ללכת שלא יצא לו במכנסיים הוא מסכים ללכת.
בגן המטפלות מספרות לי שהוא לפעמים מתאפק אפילו כל היום כדי לא לעשות פיפי בשרותים.
לאחרונה הוא יותר מסכים ללכת כשמציעים לו.
הבעיה העיקרית היא עם הקקי:
הוא לא מצליח לא בסיר ולא בישבנון. הוא מבקש חיתול כשיש לו קקי, ואם אני מציעה לו לנסות בסיר או בישבנון הוא מתחיל לבכות (אני ממש מרגישה שהוא במצוקה) ואומר "אני לא יכול" ו"רק בחיתול".
הצעתי לו כמה פעמים שנשב ביחד על הישבנון ושיש לנו הרבה זמן ונקרא סיפורים עד שהקקי יצא. בדר"כ הוא מסכים אבל אחרי כמה זמן הוא קם ומבקש חיתול כי קשה לו והוא לא יכול בשירותים.
הוא עושה את הקקי תמיד באותה תנוחה: בעמידה תוך כדי הישענות קדימה (על שולחן/כיסא וכו). נראה לי שקשה לו להוציא את הקקי בישיבה. חשבתי שאם יישב מספיק זמן בסוף זה יצא והוא יראה שזה אפשרי, אבל זה לא הולך.
אחרי שעושה את הקקי בחיתול, מתחמק מלהחליף. בורח, אומר "לא עכשיו" וכו.
לפעמים הוא מבקש חיתול לקקי ואז לא עושה קקי, ורוצה להישאר עם החיתול.
הוא מבטא עצמו יפה מאוד בדיבור, ומסביר שהוא לא יכול לעשות את הקקי בשירותים כי קשה לו, אלא רק בחיתול. ולפעמים מבקש שאעזור לו לעשות בשירותים, ואני יושבת לידו ואומרת לו שהוא יכול לעשות את הקקי ממש כמו בחיתול, והוא מנסה אבל לא מצליח ואז הוא קם ומבקש בבכי חיתול.
מרגישה שזה הולך ומסתבך ולא יודעת מה לעשות ואיך לעזור.
מרגישה גם שהוא מבולבל לגבי מתי הוא עם חיתול ומתי לא, ותמיד הוא שואל אותי "אני עם חיתול?" ואני עונה לו שהוא עם תחתונים ואז הוא אומר לי "אני צריך פיפי" או "אני צריך קקי"...
בלילה לפני השינה אני שמה לו חיתול והוא כמעט תמיד שואל "למה? אני כבר גדול, אני לובש תחתונים" ולפעמים הוא עונה לעצמו "רק בלילה שמים חיתול" וכו.
נראה לי שאני לא עוזרת לו ואולי אפילו מקשה עליו ולא יודעת איך ובמה וגם אני כבר מבולבלת.
אשמח לכל עזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
שרון באומל10/07/2007שלום גלי.
פעמים רבות הפרידה מהקקי קשה יותר מהפרידה מהפיפי. תהליך הגמילה שזור בתהליך הנפרדות וקבלת העצמאות של הילד. חלק מהפרידה היא פרידה מפסולת גופו. לילדים אין את הכלים הקוגניטיבים להבין שהקקי היא פסולת שיוצאת מהגוף, והם חוששים מהעובדה שבכך שהקקי יוצא, הם מאבדים משהו מגופם. זוהי החרדה לשלמות הגוף.
לא הבנתי מדוע התחלתם את תהליך הגמילה, אבל אולי כדאי לתת לבנכם עוד מס' חודשים. אם זה בגלל הקיץ, דעי שיש ילדים רבים שנגמלים באופן מצויין בחורף.
אני חושבת שכאשר מורידים חיתול, יש להוריד אותו לגמרי, על מנת למנוע בלבול, כפי שהזכרת לגבי החיתול בשינה של בנך. לא ליצור הפרדה בין יום ולילה ובין הצרכים השונים. נשמע לי גם שלפי ההתאפקות שלו בגן, ייתכן כי בנך עדיין לא בשל. הוא גם מאוד קטן.
לגבי הקקי, אם בכל זאת אתם ממשיכים בתהליך: אחרי שהוא עושה קקי בחיתול, כדאי להוריד את החיתול עם הקקי, לשים את הקקי בסיר, תוך כדי הסבר מה זה קקי והסבר על כך שיש קקי כל יום, כיוון שקקי אלו הדברים שהגוף לא צריך (בדיוק כמו פיפי). כדאי לאפשר לילד להתבונן בקקי ולשאול שאלות. לאחר מכן לזרוק את הקקי לשירותים תוך כדי טקס פרידה קטן. אני מציעה לעשות זאת מספר פעמים ואז להציע לו לעשות ישר בסיר.
את מוזמנת להציץ באתר שלי www,sharonba.com לגבי עוד עצות על גמילה מחיתולים.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)