מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלושה במיטה אחתמיטל02/11/2008
שלום, יש לי ילדה בת 8 חודשים. בת יחידה. הילדה ממש טובה, מאוד רגועה, אוכלת טוב, חייכנית ומאושרת. הבעיה היא שהיא לא מסכימה לישון לבד במיטתה. היא מגיבה בצרחות, בהקאות ובחנק. הילדה לא מפסיקה לצרוח עד שהיא מגיעה למיטה שלנו, של ההורים. ניסינו לשיר לה, להרדים אותה עם סיפור, מוביילים שונים, לעסות לה את הגב, לשבת לידה עד שתירדם, להרדים אותה על הידיים.. ושום דבר לא עוזר. היא עקשנית ומסרבת לישון במיטה שלה. גם ניסיתי לתת לה לבכות מעט, במחשבה שאולי היא תתייאש וכל פעם מחדש היא הגיעה לחנק מהבכי או שהקיאה במיטתה. רצוי לומר שגם לאחר שהיא נרדמת במיטה שלנו - אנחנו מעבירים אותה למיטתה וכשהיא מתעוררת, לא מוותרת וממשיכה לצרוח ללא הפסקה. אנחנו ממש מיואשים. ממש! נורא קשה לישון איתה במיטה כי אנחנו מפחדים לפגוע בה מתוך שינה, מה עוד שאין לי שום אינטימיות עם בעלי כי תמיד הילדה "באמצע". מה אפשר לעשות? האם היא קטנה מידי ולא טוב לחנך בגיל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלושה במיטה אחת
ד''ר שירי שדה שרביט02/11/2008מיטל שלום,
ילדים רבים בגיל של בתך זקוקים לעזרת ההורים בפיתוח הרגלי שינה תקינים. "חינוך" הוא תפקיד משמעותי והכרחי של הורים, ואינו חייב לבוא לידי ביטוי בתוקפנות וכפייה, שאולי מהן את חוששת. אני מתרשמת שאת בודקת שיטות שונות להרדמה, והתאמתן לבתך.
חשוב לפתח שגרת הירדמות טובה, אשר מתחילה בשעות אחהצ: פעילות אקטיבית שבהדרגה נרגעת, ארוחת ערב משביעה ואמבטיה מרגיעה ומעייפת. בנוסף, כדאי שרופא ילדים יבדוק את בתך לשם שלילת בעיות פיסיולוגיות מסוימות אשר מפריעות לילד בלילה: דלקות אוזניים, רגישות ללקטוז וכדומה.
תוכלי להיעזר גם בספרו של אבי שדה, "לישון כמו תינוק".
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלושה במיטה אחת
יסמין02/11/2008היי, רשמתם לי : "בנוסף, כדאי שרופא ילדים יבדוק את בתך לשם שלילת בעיות פיסיולוגיות מסוימות אשר מפריעות לילד בלילה: דלקות אוזניים, רגישות ללקטוז וכדומה." אני ממש לא חושבת שיש בעיה משום שכשהילדה מגיעה למיטת ההורים היא כולה מחוייכת. איני מבינה מתשובתכם איך אני אמורה ל]עול. האם להמשיך ולהתעקש עם הילדה שתישן במיטה שלה? האם לחכות שתגדל יותר? ... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלושה במיטה אחת
ד''ר שירי שדה שרביט03/11/2008ההחלטה האם להשאיר את הילדה במיטתכם או להחזירה למיטתה הינה החלטה ערכית של כל הורה. במידה ואתם חשים כי השינה יחד עם בתכם פוגעת באיכות השינה שלכם או במטרות החינוכיות שלכם, אזי חשוב מאוד להתעקש ולהחזירה למיטתה, גם במחיר מספר לילות עם שינה מועטה מאוד שלכם וקושי של הילדה.
לגבי ההפניה לרופא ילדים, יש ילדים הסובלים מהבעיות שציינתי ומסוגלים יותר להתמודד עמן בעת נוכחות ההורים. אך עיקר העניין הוא האג'נדה שלכם כהורים ובאיזו מידה אתם מצליחים לשמור עליה על אף התנגדות הילדה. כמובן שבתכם אינה מבינה את הפגיעה האפשרית בשינה שלכם ואת החשיבות של פיתוח הרגלי שינה תקינים, יכולת לדחות סיפוקים וכדומה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)