שינוי התנהגות עקב הולדת אח תינוק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגות עקב הולדת אח תינוק
    שרית
    03/11/2008

שלום רב, בני הבכור בן 7 בכיתה ב' הוא ילד חכם, מצליח בלימודים ומקובל בחברה. לפני 5 חודשים נולד לנו תינוק (בבית יש עוד אח בן 6), והבן הבכור מאד אוהב אותו ומכרכר סביבו כל הזמן. בימים האחרונים הוא החל לסרב ללכת לבית הספר בטענה כי קשה לו וכי הוא מתגעגע אלינו כל היום. הסברנו לו ונימקנו בפניו מדוע כל אחד במשפחה צריך ללכת לדרכו בבוקר וכולם נפגשים שוב בערב. הוא מבין את ההגיון שבדבר אך בכל בוקר לא רוצה ללכת לבית הספר ובוכה בשיעור הראשון. בבירור עם המורה - לא היתה לאחרונה שום תקרית לימודית או חברתית חריגה. לדעתה זוהי תגובה להולדת התינוק ולתשומת הלב הרבה שהוא מקבל. בימים האחרונים לקחתי אותו לכל מיני פעילויות רק אני והוא כדי להקדיש לו יותר תשומת לב, אך המצב לא משתפר. אשמח לקבל עצות כיצד לנהוג. בתודה מראש, שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגות

מיכל שמש
    04/11/2008

שרית שלום,
    יתכן והתנהגותו של בנך היא אכן תגובה מאוחרת להולדת התינוק, אם כי הייתי ממשיכה לבדוק גם מה קורה בביה"ס. לא ציינת אם את עדיין בבית עם התינוק, כאשר יתכן והדבר מוסיף לתחושת הילד שהוא צריך לללכת לביה"ס בעוד אתם "חוגגים" בבית.
    יתכן גם שהעובדה שהתחלת לקחת את הילד לפעילויות לבד פיתחה לו רווחים משניים מהתנהותו. אני מציעה להכניס בילוי משותף בשגרת היום או השבוע (לדוגמא: כל יום שני אחה"צ אמא לבד עם יוסי, וכל יום רביעי אמא לבד עם דני), ללא קשר להתהגות עצמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו