מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי בהתנהגות אצל ילד בן שנתייםחני04/11/2008
בני בן שנתיים ושלושה חודשים, בשבוע האחרון הילד מסרב ללכת לגן ואומר לי "לא גן" כל בוקר. ניסיתי לברר איתו דרך שאלות ומשחק למה" לא גן"? או את מי הוא אוהב בגן ואת מי לא? עם מי הוא משחק? אם הוא אוהב את הגננת והסייעות? אך אינני מצליחה להסיק משהו ספציפי. חשוב לציין שבני מגיל 9 חודשים נמצא בגן זה ומכיר את הצוות. בנוסף, יש כמה נקודות שחשוב שאציין: 1 - כרגע בני מתחיל להעשיר את אוצר המילים שלו וחלק מהמילים שהחל להשתמש בהם הן: כועס, כואב ומפחד. אני לא יודעת האם זה מעיד עד משהו חריג או תהליך נורמלי בהתבגרות נפשית. 2 - ביומיים האחרונים החלה אצלו תופעת גימגום מוזרה שלא היתה קודם על מילים שאני יודעת שהוא שולט בהן ואמר אותן שוטף. האם זה אומר משהו? 3 - אנחנו בתהליך גמילה מחיתולים, בני מתמודד יפה מאוד ומתוגמל תמיד על כל הצלחה, חוסר הצלחה מקבל משוב: ברח לך הפיפי, לא נורא בו נחליף בגדים. 4 - אני בהריון בחודש 7, הסברתי לבני שיהייה לו אח קטן ואני גם מקריאה לו סיפורים שונים בנושא כחלק טבעי בהקראת סיפורים לפני השינה ולא ניראה לי כרגע שיש מצידו איזה שהיא התנגדות לנושא, הוא מחבק את הבטן ונותן נשיקות. כמובן שדיברתי על כך עם הגננת, אך היא אומרת שהיא לא רואה שום דבר חריג בהתנהגות שלו וייתכן שקשה לו עם העובדה שיהייה לו אח! האם אני סתם פרנואידית? או שבאמת עובר על הילד משהו? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים
מיכל שמש08/11/2008חני שלום,
כל התופעות שתיארת הינן נורמלייות, והעדר אוצר המילים הרגשי הינה דבר חיובי ביותר.
התופעה של אמירת "לא" הינה נפוצה בגיל זה כאשר זו הדרך של הילד להגדיר את נפרדותו, בבחינת. "אני אומר לא משמע אני קיים". אני ממליצה להיעזר בספר הילדים "אלונה לא" של רימונה דינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)