מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חברויותליהיא11/07/2007
שלום,
בני בן 4 ושלושה חודשים.
הוא ילד חכם מאוד וסקרן, שואל הרבה שאלות ואוהב לדעת ולברר לגבי הכל.
מאז ומתמיד הוא ילד סגור יחסית ולא מתחבר בקלות לילדים אחרים.
הוא נמצא 3 שנים באותו גן ועם גרעין קטן של ילדים שהולכים איתו לאורך השנים ומתווספים כל שנה ילדים נוספים.
הבעיה היא שהוא לא אוהב לשחק עם ילדים אחרים, לא אוהב ללכל לחברים אבל עוד יותר לא אוהב שבאים אליו הביתה כי נוגעים לו ומשתמשים לו...
הוא שומר בקנאות על הדברים שלו. בבית אנחנו לא קנאים לדברים שלנו ומשאילים דברים לחברים במידת הצורך ומדגישים בפניו כי אנו חולקים וככה נהוג לעשות וכן הבטחנו שאם משהו יישבר או ילך לאיבוד כתוצאה ממשחק יחד עם חבר נרכוש חדש כך שאין לו ממה לחשוש.
שנה הבאה הוא עולה לגן מועצה עם ילדה אחת בלבד מהגן הנוכחי וזו נראית לי תקופה טובה להתחיל בשינוי כלשהו.
מחכה לעזרתך...
תודה ליהיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים
שרון באומל12/07/2007שלום ליהיא.
ילדים שונים זה מזה במהותם. יש ילדים שחשים נוח בכל מקום ובכל מצב ויש כאלה שלוקח להם זמן להסתגל. יש כאלו שקל להם לעבור מסנדלים לנעלי חורף וכאלה שיילכו כל הסתיו עם סנדלים וגרביים. יש ילדים שמתחברים בקלות ויש ילדים יותר מופנמים וסגורים. אכן, היכולת ליצור אינטימיות ולהשתייך מבחינה חברתית היא יכולת חשובה, אולם גם ילדים מופנמים רוכשים חברים ומסוגלים לאינטימיות. אם את חשה שזה האופי של ילדך, בייחוד אם מישהו המשפחה מעט דומה לו, פשוט הניחו לו. הוא ילמד לפלס את דרכו החברתית עם השנים.
אני מרגישה מהדברים שכתבת שייתכן ולכם ההורים יש קושי עם הסגירות של הילד. ייתכן וזה נוגע בדיוק בנקודה כואבת אצל מישהו מכם. הייתה לי פעם מטופלת. אישה מדהימה, חכמה, יפה, בעלת מקצוע טובה, נשואה באושר ואמא למופת. בנה היה ילד מעט מופנם, וכל פעם שהיה מגיע למקום, אפילו מקום מוכר, הוא היה מתחבא מאחוריה, מתבייש ודורש זמן הסתגלות. היא הגיעה אליי כי היא לא יכלה לשאת זאת. בטיפול ראינו שהיא בדיוק כזו. גם ממרום שנותיה, כל יום כשהייתה מגיעה לעבודה, היא נדרשה למספר דקות של הסתגלות, התקשתה לומר שלום והתקשתה לבטא את דעותיה (היפות והחשובות - והיא ידעה זאת) בחופשיות. לאחר שהבינה שלא בילד טמונה הבעייה, כיוון שהוא היה ילד מקסים, עם חברים לרוב, חכם ומאושר, זה איפשר לה לעזור לו להתמודד טוב יותר עם הביישנות שלו.
אם בכל זאת את מרגישה שהמצב מאוד מפריע לילד שלך וגורם לו קשיים -אני כן ממליצה לפנות לאיש מקצוע שיראה את הילד וינסה לאתר את שורש הבעייה. לאחר הבנה כזו, תוכלו למצוא דרכים אדפטיביות לעזור לו.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
