מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עלבונות ובכי מרובה - מה עושים?לירון04/11/2008
בתי בת 3.5. ילדה טובת לב, חייכנית, עליזה, יוצרת קשרים במהירות, מלאת ביטחון עצמי ודמיון. באינטראקציות חברתיות היא יוצרת קשרים במהירות, עם זאת נוטה לבכי ועלבונות רבים. אמנם זאת תופעה שקיימת גם מולנו, ההורים, ולא רק מול בני גילה, אבל שם זאת התמודדות קשה יותר עבודה (וגם עבורינו). היא נוטה לבכות מכל תסכול קטן. כל פעם מחדש אנו אומרים לה שאין צורך בבכי, שתשתמש בפה, במלים שלה. שהבכי לא יועיל (ומשתדלים לעמוד בזה...) אבל מול חברים בני גילה המצב קשה יותר כי היא באמת נעלבת. הם מזהים את הפגיעות ולעתים מקנטרים בכוונה. היא בוכה כי לקחו לה, כי חטפו לה, כי אמרו לה, כי לא רצו להתחבק אתה, לשחק איתה וכו וכו. כשאני שואלת למה היא בוכה הרבה פעמים ההסבר הוא ש"היא לא רוצה להיות חברה שלי" כשלמעשה המשפט לא נאמר, אלא רק נחווה אצלה ככזה. אני משתדלת להגיב עניינית. כשהבכי מוצדק להכיל אותו וכשהוא סתמי - לבקש ממנה להפסיק לבכות ולפתור את המצב במלים, תוך הדרכה שלי. אבל המצב לא משתפר ולאחרונה מפגשים חברתיים, אליהם היא מתאווה מאוד, הפכו בלתי נסבלים - בעיקר כשהם אצלינו בבית (היא כבר יודעת לספר לחברים שלפעמים קשה לה כשהם באים כי קשה לה לכבד...). מה עושים? אשמח להדרכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים חברתיים
מיכל שמש08/11/2008ליה שלום,
נתחת יפה את המצב, כאשר נראה שילדים זיהו את פגיעתה של ביתך, ומעגל העלבון מתרחב.
הייתי מציעה לתת לילדה תיווך בזמן אמת במצבים חברתיים, על מנת שתרכוש כלי התמודדות. כדאי להזמין חברים הביתה,כאשר את נמצאת שם בתפקיד המבוגר האחראי בפעילויות מובנות ולא מובנות, ומסייעת לילדה לפרש מצבים נכון. ניתן לעשות זאת בדרך שלא תהיה גלויה בפני הילדים, בכך שתנווטי פעילויות כמו ציור משותף, הכנת כדורי שוקולד, ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)