ילד בן שנתיים מרביץ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים מרביץ
    יעלי
    05/11/2008

שלום, בני בן שנתיים וחודש. בחודשים האחרונים הוא התחיל להרביץ - זה התחיל בהדרגה אך בשבועות האחרונים המצב הקצין. הוא נמצא בבית איתי אך אנו נפגשים עם קבוצת ילדים בינהם בני גילו וגם קטנים ממנו, הוא מרביץ, כמובן, רק לקטנים. אני מנסה למצוא את הדרך הנכונה והיעילה ביותר להתמודדות עם המצב: ישנם מספר מצבים: 1) ילד שמחזיק צעצוע שהוא רוצה במקרה הזה עד עכשיו אמרתי לו שאני מבינה שהוא רוצה את הצעצוע אבל הילד השני משחק בו והוא יוכל לשחק בו כשהשני יסיים. לאחרונה התחלתי פשוט להוסיף קודם בתקיפות "לא מרביצים/דוחפים" 2) בהרבה מקרים הוא פשוט רואה ילד קטן ובא לדחוף אותו. במקרה זה אני שוב פשוט אומרת בתקיפות "לא לדחוף" ( פשוט אין זמן להסברים) ואף היו מצבים בהם החזקתי לו את היד או הרגל בכדי למנוע זאת. לאחרונה אחת האמהות צעקה עליו שהיא לא מרשה להרביץ לבת שלה (פעמיים). הבן שלי אמנם ניטפל אליה במיוחד אך אני מרגישה שהיא מחזקת התנהגות זו על ידי אמירות כמו "אני הואה שהולך להיות יום טוב" כשהוא עושה תנועה של הרבצה (בעודו אצלי בידיים ורחוק מהילדה) וכשאבי הילדה הגיע ואמר "אה אתה .... אתה זה שמרביץ ל....". הבהרתי לאמא שאני לא מוכנה שהיא תצעק עליו וכי היא לא תחנך אותו. היא טענה שאני לא מחנכת אותו מספיק אם הוא ממשיך. אנא יעצו לי. תודה, יעלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים מרביץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים מכה

מיכל שמש
    08/11/2008

יעלי שלום, אכן לא קל להתמודד במקביל בשתי חזיתות- מתן כלים לילדך, והתמודדות עם הורים שחשים עצמם נעלים עלייך, כי הרי "דברים שרואים מכאן לא רואים משם". עצתי היא שתמשיכי ללכת עם המצפון הפנימי שלך. בדוגמאות שתיארת תגובתך הולמת, ואת שמה את הגבול לילד יחד עם ניסיון הכלה. במקביל כדאי לבדוק איך מתנהג בגן, וכיצד מגיבים שם. בדרך כלל כאשר הילד משכלל את מיומנויות השפה שלו ולומד להביע רגשותיו במילים, פוחת השימוש בידיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו