מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמכרות לסבתאדני05/11/2008
שלום! יש לנו תינוקת קטנה בת שנה וחצי. אנחנו גרים עם חמותי(שנמצאת בארץ באשרת תייר כי היא מחול). שעוזרת לנו לטפל בה מגיל 0. לפני חצי שנה, בגלל מכלול בעית אישיות, נאלצנו לשלוח את בתנו לכמה חודשים לגור עם חמותי בחו"ל. כמובן שבמהלך תקופה זו גם נסענו לבקרה. לפני כחודש הן חזרו. הכל טוב ויפה. התינוקת שלנו קוראת לנו אמא ואבא, והתרגלה אלנו. אך היא מאוד נקשרה לסבתא (לחמותי). היא לא נותנת לאף אחד להשכיב אותה לישון חוץ מלסבתא. אמרתי לאישתי, שהיא, בתור אמא, צריכה ללמוד להשכיב אותה לישון לבד, הרי זה תפקידה, ואמא שלה לא תהיה בארץ לעד. היא מסכימה איתי, אך אחרי שהיא מנסה כחצי שעה, היא נכנעת וקוראת לאמא שלה, בטענה כי היא לא יכולה לשמוע איך התינוקת שלה סובלת ובוכה. גם לי קשה לשמוע, אך אני יודע שבדרך אחרת אי אפשר, וכשהיא נכנעת וקוראת לאמא שלה, היא בעצם מראה לתינוקת שלנו שאם לצרוח הרבה זמן אפשר להביא את סבתא. אני מבין שזה לא צעד נכון. אך אני מבין גם את אישתי שלא רוצה שלתינוקת תשאר טראומה מההשכבות שינה האלו. בבקשה תיעצנו לנו מה הכי טוב לעשות? כי אני בטוח כי סנדרום "סבתא" לא בריא גם כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקס שינה
זהורית אסולין שמחון07/11/2008בשלב ראשון כדאי שהאם והסבתא ישכיבו את הילדה ביחד ולאט לאט הדרגה זמן הסבתא יפחת וזמן האם יתארך. אני ממליצה גם שהאם תהיה פעילה יתר במשימת ההשכבה, אם זה בשיר בסיפור, בישיבה לידה עד שתרדם . צריך להבין שבחוויה של התינוקת הסבתא מילאה תפקידים אימהיים מרכזיים ולכן התהליך של החזרת האם למקום דומיננטי יותר הוא תהליך שצריך לבוא לידי ביטוי לא רק בשינה אלא לאורך כל היום בנוכחות משמעותית בחיי הילדה ובהשבת האמון שלא תעלם שוב לחצי שנה . רק כשתוכל לבטוח באם שוב תוכל להרפות מהסבתא ותצליח להנות מכך שהיא מרדימה אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)