חרדות בכיתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדות בכיתה א'
    מור
    06/11/2008

שלום, ילדתי בת 6 וחצי התחילה כיתה א השנה, ילדה נבונה, חייכנית , חברותית אך גם מאוד רגישה ולחוצה . היתה מרכז הגן , עוזרת גננת קטנה, שמעתי עליה רק דברים טובים תמיד, עשינו גם הכנה מוצלחת לכיתה א' . מאז שנכנסה לכיתה א' היא בוכה לעיתים קרובות, חשה חוסר בטחון , ותיסכול שהיא לא מצליחה בכתיבה למשל,טוענת ש"לעולם לא תדע לכתוב כמו שצריך" ש"היא לא שווה כלום", והצהרות שוברות לב דומות..היא נעלבת וחוששת מהמורה שלה (ביצענו שיחה משותפת עם המורה אך ללא הועיל). לפי המורה היא משתתפת , מתנדבת, כבר קוראת טוב מאוד , אך מתקשה בכתיבה, אני מתכוונת לקחת אותה לאיבחון ליקוי למידה לוודא שאין בעיה כלשהי שמקשה עליה. לאחרונה היא חשה קוצר נשימה , עשינו בדיקות שונות אך לא התגלתה סיבה פיזיולוגית. האם נתקלתם בתופעה של קוצר נשימה מחרדה או לחץ אצל ילדים בגיל הזה? מיותר לציין שהמצב גורם לתחושה קשה של עצב וחוסר אונים אצלינו ההורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות בכיתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סף ציפיות גבוהע

זהורית אסולין שמחון
    07/11/2008

אני אכתוב את דבריי בהסתייגות גדולה כיוון שאיני מכירה כלל את ביתך אלא רק מהתאור הזה. נשמע שביתך דרשנית מאד עם עצמה, ולא מרגישה חופש לטעות, להתקשות.נניח ויש קשיי כתיבה אז מה, היא רק עכשיו התחילה כתה א' יש לה עוד זמן רב להתאמן ולהבשיל. אני חושבת שהיא שמה על עצמה המון לחצים לא חייבים להיות מושלם בלימודים ויש דברים שאפשר להצליח בהם מאד ויש דברים שפחות. בהחלט אפשר לראות איך לחצים אלו יוצרים תחושה של חנק וקוצר נשימה כביטוי פיזי של תחושה נפשית. והאם אתם ההורים מכירים תכונה זו בעצמכם, חוסר סלחנות שלכם לטעויות של עצמכם דרישה בלתי פוסקת להיות הכי טובים בהכל. אלו שאלות שנועדו לברר מדוע היא דורשת מעצמה כל כך ומדוע זה חייב להיות פרפקט כדי שתחוש טוב עם עצמה.

אני מציעה להשהות את האבחון הדידקטי (שכן זה עלול להעביר מסר שאין סבלנות לתהליך וכל דבר שאינו הולך טוב דורש ישר תיקון) , במקום זאת נסו להסתכל על בתכם וקצת עליכם כהורים ונסו להבין מדוע קושי כזה יוצר כזו מידה של לחץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו