סיטואציות משחק שהעלתה לי הרבה שאלות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סיטואציות משחק שהעלתה לי הרבה שאלות
    שני
    06/11/2008

שלום! שמי שני ואני אמא למעין, בן, בן שנה ו-11 חודש. השאלות שמעסיקות אותי כעת נוגעות לרמת ההתערבות שנדרשת ממני כאשר בני משחק עם אחרים. אני מאמינה שלא צריך להתערב בין שני ילדים, גם אם הם רבים על צעצוע. בפועל קורה אחרת, וזאת מפני שלרוב אנחנו יוצאים עם חברה שלי ובתה (באותו גיל של מעין) והדאגה שלנו כאימהות היא לשני הילדים. כלומר, אם מעין לא רוצה לתת לאילה צעצוע או שהוא דוחף אותה וכיו"ב, אני מגנה גם על הילדה ומסבירה לו איך לנהוג. מהמפגשים האלו אני יוצאת מותשת לגמרי, בהרגשה שדיברתי יותר מדי ורצון מוחלט לשתוק לגמרי לכמה שעות.. אני לא יודעת מתי עלי להציב גבול למעין ומתי עלי להתעלם ולתת להם להסתדר. ואגב התעלמות- האם אני מתעלמת גם כשפוגעים בבני? גם חוסר תגובה היא תגובה. אני וחברתי רוצות לשבת יחדיו ולשוחח כשהילדים נפגשים ולא להיות כ"כ מעורבות במשחקם, אבל אנו לא מצליחות. אשמח לטיפים- אפילו כלליים, שינחו איך לנהוג במצבים כאלו. אם יהיו לי כללי יסוד אוכל להתחיל לנהוג על פיהם. תודה רבה, שני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשרים בין תינוקות

זהורית אסולין שמחון
    07/11/2008

השאלות שאת מעלה פה הן משמעותיות ביותר, ואין עליהם תשובה מוחלטת. אני חושבת שאת הכללים רק את ובן זוגך יכולים לקבוע, מה שיעזור לך בקביעת הכללים הוא מה החזון שלך, למה חשוב לך לחנך אותו מה המסר שחשוב לך להעביר בהתערבויות שלך. אם חשוב לך להעביר מסר שתהיי לעזור כשקורה לו משהו הרי שלפי עיקרון זה כשהוא נפגע בהחלט עלייך לתת לזה מקום, לחבקו להרגיעו, בכל דרך אחרת לתת הכרה לכך שקרה לו משהו לא נעים. אם ברצונך ללמדו על יחסים אנושיים תקינים על חברויות , הרי שתוכלי לעזור לו גם בזה (בהחלט אפשר לקבוע עיקרון התערבות שרק אם אחד הילדים נפגע מתערבים וכל עוד אין מצב כזה להשאיר להם את העניינים) נשמע כרגע שאת מבולבלת וזה מביא אותך לטלטלה בין תגובת יתר (דיבור בלתי פוסק) לבין חוסר תגובה בכלל. מעבר לכך אני חושבת שמה שיוצר את הלחץ היא הציפיה שלך ושל חברתך למפגש בינכן כשהילדים ברקע ועל כן כל התרבות נחווית כמפריעה. אז עשי לך ולחברתך זמן גם בלי הילדים כך תוכלו להתמקד רק האחת בשניה כשהם לא ברקע (אחרי עבודה כזו תובענית מגיע לכן לא?) . וכשתגיעו למפגש עם הילדים תהיו יותר סבלניות ושקטות לסיטואציות בינהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה (-:

שני
    10/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו