מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תקשורת לקויה עם בני בן ה-10 וחציאמא07/11/2008
לאחרונה אני מוצאת את עצמי צועקת על בני (אחרי שמס' פעמים אמרתי לו את אותו הדבר ולא זכר) למרות שאינני רוצה בכך בכלל, כי אני יודעת על השלכותיהם של הצעקות. עד לפני כשנה הסתדרתי איתו והצלחתי להתקשר ללא הרמת קול, אך עכשיו אני מרגישה שכבר אינני מצליחה להשטלת על כך, גם אינני יודעת מה אוכל לעשות במקום. הבעיה שגם אלה הדברים שהוא אמור לעשותם ויודע שיש עליו לעשותם, אך איננו זוכר או חושב על כך, למשל שיעורים, בדקה ה-90 יעשה או עלול גם לשכוח, לסדר את החדר, לרוקן את הכביסה המלוכלת מחדרו, לקרוא בספר או להתאמן על הגיטרה, ורק לאחר שמסיים את מטלותיו אני מרשה לו להיות קצת במחשב כשעה ולראות טלויזיה. כנ"ל לגבי שעות ללכת לישון, תמיד מתווכח ומנסה למשוך את הזמן כדי להמשיך לראות תכניות טלוויזיה המשודרות אחרי 21-00 בערב. יש עוד אחות במשפחה בת שנתיים. איך אוכל לשפר את המצב? נראה ששום דבר לא מזיז לו ולא דחוף. אנא עזרו לי, תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאלוג עם הילד
זהורית אסולין שמחון08/11/2008נשמע שאת ובנך בצומת של שינוי . נראה שבנך מנסה לומר שמה שהתאים לפני שנה כבר אינו מתאים היום הוא גדל הוא השתנה במקצת, הוא זקוק לדרגות חופש גדולות יותר ולתחושת אוטונומיה גבוהה יותר שתאפשר לו לנהל את מן הפנאי שלו לפי ראותו. על כן שווה ליזום עימו שיחה ולברר איך הוא רואה את הדברים. להבהיר מה נתון לבחירתו ומה לא, מהם סדרי העדיפויות כשיש מספר מטלות, על מה אפשר לוותר, . השתדלי בשיחה זו להיות לא רק בעמדה של מטיפה ויודעת מה טוב עבורו, אלא קשובה לא ומוכנה לבדוק ברצינות כל אמירה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורת לקויה עם בני בן 10 וחצי
אמא08/11/2008עשיתי זאת קודם לכן, אך ללא תוצאות רצויות, לרוב גם נמצא משקר לגבי דברים, למרות שסיכמנו שאינני אוהבת שקרים, וגם אם אומר משהו שלא "בסדר" כרגע הוא לא יענש על כך ושום דבר רע לא יקרה לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור התקשורת והדיאלוג
זהורית אסולין שמחון08/11/2008לילדים יש סיבות מגוונות לשקר להוריהם (איני מצדיקה את המעשה,אך כדאי להבין מדוע הוא משקר).
או כדי להחמק מעונש, או כדי לרצות את ההורים. סיבה אחרת היא כדי לבדוק עד כמה העולם שלי האישי הוא שלי ואינו חשוף לעיני ההורים. נשמע שאתם במין מאבק של שליטה והא אכן נלחם ללא עוררין. בהחלט לא די בשיחה אחת כדי לשנות את המצב , אני חושבת שכדאי שהשיחות יחלו בינך לבין עצמך ובינך לבין בן זוגך, מה הציפיות שלכם מבנכם, מה עומד בקנה אחד עם ציפיותו שלו לגבי עצמו. איפה המקומות שהוא פועל כי זו ציפיה שלך בלבד והיכן הוא חש שאת מעודדת ומכוונת ועוזרת להגשמת חלום שלו. האם את פועלת על פי הערכים שחשוב לך להנחיל לו כמו כנות וכדומה. בדיקה ודיאלוג פנימי שכזה יעזור לך למצוא את קצה החוט לתחילת דיאלוג מתמשך בינך לבן בנך על מעורבותך בחייו והאופן שבו בוחר להגשים את חלומותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לזהורית
אמא09/11/2008תודה רבה על ההתיחסות והמענה המהיר! מעריכה את העזרה מקרב לב ומקווה שהבנתי אותך נכון, שבעצם לםני הדיאלוג עליי לבחון את הדברים שיכולים להיות חשובים עבורו ורק אז להגיד אותם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)