מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להחזיר או לא להחזיר?אמאלה208/11/2008
בני בן 4.6, ילד נבון, חברותי ורגיש. תמיד אנחנו מחנכים אותו לכך שלא מגיבים באלימות, שאם ילד אחר מציק לו או אלים כלפיו שיעזוב את המקום ויפנה מיד למבוגר. זאת בתיאום עם הגננת שגם אינה סובלנית לאלימות והגבולות בגן מאד ברורים בהקשר זה. בתחילת השנה הצטרף לגן ילד צעיר יותר (בין קבוצה של ילדים צעירים יותר) שכמעט מדי יום מציק לבני- נושך, מכה, שורט. מדובר בילד, ככל הנראה עם עיכוב התפתחותי, שלדברי הגננת בעצמה אינו בשל להיות במסגרת. בני מספר לי מדי יום כמעט שהילד המדובר הציק לו, נשך אותו והבעיה היא כזו- כשהוא מחזיר לילד כגמולו הוא "חוטף על הראש" מהגננת ונענש על התגובה האלימה, בעוד הגננת אומרת לו- אנחנו לא מגיבים באלימות, הוא קטן, אנחנו צריכים ללמד אותו. אנחנו בבית מדברים איתו ומעודדים אותו להגיד למבוגר ולא להחזיר כי הילד ההוא צעיר יותר. בשבוע שעבר בני תאר את המצב הבא: הילד הצעיר נשך אותו, בני ניגש אל הגננת המחליפה ודיווח לה ותגובתה היתה: " לך תגיד ליוסי (שם בדוי כמובן) שלא נושכים". בשיחתי עם הגננת הקבועה היא טענה שהן מעודדות ילדים לפתור קונפליקטים בעצמם. אמרתי לה שכאן מדובר במקרה מיוחד של ילד שצריך התייחסות מתאימה יותר של אנשי הצוות ואולי גם צריך לחטוף מדי פעם מהילדים בחזרה כדי שיבין שזה לא משתלם להציק והגננת דווקא הסכימה אתי. אבל.... מה נכון לעשות? אני לא רוצה שיגדל להיות "חנון" שמרביצים לו והוא לא יודע או יכול להגן על עצמו, ומצד שני אנחנו מגנים אלימות. ניסיתי להסביר לו שכשמישהו מכה אותו מותר לו לעצור אותו ולשמור על עצמו אבל הוא לא הבין אותי. אז מה עושים? אודה על תשובות המומחים בפורום ועל תשובותיהם של הורים מנוסים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בגן
ד''ר שירי שדה שרביט09/11/2008לאמא שלום,
לטעמי המסר המשמעותי לילד הוא ההתמודדות האקטיבית עם האלימות: לעצור את התקיפה של הילד האחר (ולעולם לא ליזום תקיפה מצידו), יחד עם פנייה למבוגר לעזרה. זהו מסר מעט מורכב אמנם, אבל הסיטואציות החברתיות מהגיל של בנך והלאה הופכות מורכבות יותר ויותר, והוא ילמד להבין מתי משתמשים בתגובה מסוג אחד ומתי בתגובה מהסוג האחר.
בנוסף, חשוב מאוד להפעיל לחץ רב יותר על הגננת להתמודד גם עם הילד הפוגע שזקוק לעזרה, ולא לפטור זאת באמירה שהוא אינו בשל התפתחותית. על הצוות החינוכי להתארגן לענות לצרכיו של אותו ילד, על מנת ששהות שאר הילדים בגן לא תיפגע.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת לשתף במה שקרה היום:
אמאלה210/11/2008אמש היתה לי ולבני שיחה ובה הסברתי לו שאם ילד מכה אותו הוא יכול להדוף אותו חזק בידיו , להסתכל עליו בפרצוף הכי כועס שלו ולהגיד לו בקול חזק : אתה לא תרביץ לי, ומיד לדווח לגננת. התאמנו על זה קצת אתמול והיום הילדון חזר מבסוט מעצמו עד הגג. ילד אחר מקבוצת הצעירים נתן לו מכה (גם ילד שנוטה להתנהגות אלימה, די דחוי חברתית ע"י ילדי הגן) ובני סיפר בהתלהבות כיצד הוא הדף אותו בכח וצעק עליו שהוא לא ירביץ לו. הילד המכה הלך משם ובני דיווח לגננת ואמר לה שהוא הדף את הילד כדי לשמור על הגוף של עצמו. היה שווה הכל לראות את תחושת הבטחון וההערכה העצמית שלו באותו הרגע. הוא עשה משהו חשוב בשביל עצמו, היה פעיל ושמר על עצמו. אני מודעת לכך שזו רק ההתחלה ומשנה לשנה ההתמודדות במצבים שכאלה ואחרים היא יותר מסובכת אבל זו היתה חויה מאד מעצימה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)