מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי חברתימושית10/11/2008
בתי ילדה מקסימה חכמה וחברותית. מדי יום כמעט היא נפגשת עם חברות. באופן עקרוני היא ביישנית, למשל בימי הולדת מעדיפה לשבת בצד ולהתבונן, וקשה לה להתערות בסיטואציות חברתיות רחבות וקולניות, אבל סך הכל בגן ובכיתה מתפקדת היטב וכאמור חברותית, יש לה מספר חברות והיא מוזמנת ומזמינה, ותמיד רוצה להיות בסיטואציה חברתית כלשהי. השנה עלתה לכיתה א', נראית מרוצה ללכת בבוקר, המורה שיבחה אותה מאד בפנינו והכל היה נראה תקין. לפני שבועיים גילינו במקרה משיחה עם אמא של חברה, שבתנו ממאנת לצאת החוצה בהפסקות, וזאת למרות שבית הספר מחייב זאת. היא מנסה לשדל חברות להישאר איתה בכיתה, וכשאלה מסרבות נשארת לבד. כשאנו שואלים אותה מדוע והאם מישהו מציק לה מכחישה בתוקף, ומציינת כי משעמם בחוץ, החצר בלי משחקים, והיא לא אוהבת סתם לצאת. כאשר אמרנו לה שלאור הכללים בבית הספר יש חובה לצאת, היא החלה לשקר לנו שהיא יוצאת, ורק משיחות עם הורים של חברות גילינו כי שוב נשארה בכיתה, וזאת חרף האיסור ותוך שהיא מתחבאה. רק במקרה אחד בו הכינה עם חברה משחק מסוים שהיא אוהבת, אכן יצאה החוצה ושיחקה עם חברותיה. כאשר אנחנו מנסים לדובב אותה לשוחח על הנושא היא מסתגרת, וכאשר אנחנו כועסים עליה ששיקרה, היא מספרת ששיקרה כי פחדה שנכעס עליה על כך שלא ירדה למטה, וממשיכה לשקר. המחנכת מצידה מתארת אותה כ"מדהימה בכל המובנים" וכלל לא שמה לב שיש בעיה. אני תוהה מה לעשות, הן במישור של ההתנהגות עצמה, והן מבחינת נושא השקרים. כל הנושא הפך למאד טעון בינינו לבינה, והדבר משפיע על כל האווירה בבית. האם עליי להגיב בכעס או שמא בהבנה? כל הסיטואציה מלחיצה אותי. האם בצדק? איך עליי לנהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה ביישנית
ד''ר שירי שדה שרביט10/11/2008דנית שלום,
ביישנות היא אחת מהתכונות האנושיות ועוצמתה נעה על-גבי טווח. את אומרת כי בתך חשה יותר בנוח בסיטואציות חברתיות שאינן המוניות, ושהיא ילדה חברותית ובעלת קשרים חברתיים יציבים וחזקים. לאור זאת, ניתן לקבל בהבנה את העובדה שהיא חשה יותר בנוח להימצא בכיתה בהפסקות.
במידה ובתך אינה נמנעת ממצבים חברתיים נוספים ויש לה מספיק הזדמנויות אחר הצהריים לאינטראקציה עם בני גילה ולפעילות גופנית מסויימת (לא ציינת בת כמה היא), אזי הייתי מניחה לה לנפשה בהיבט הזה ומקבלת את התנהגותה. כרגע הילדה קולטת את הלחץ שלכם, שמעורר חרדה רבה יותר ונטייה חזקה להימנעות, ואתם עלולים להיכנס למעגל שיעצים את החרדות של כל צד, וחבל.
במידה ובביה"ס אכן קיימת חובה לצאת מהכיתה, חשוב להציע לבתכם אפשרויות ומקומות קונקרטיים בהם תוכל להימצא בעת ההפסקה, שאינם בהכרח בחצר הגדולה, כמו ספריה, חדר מחשבים וכדומה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מושית10/11/2008באשר להערתך שלא כתבתי את גילה של בתי, היא בת 6. רציתי להודות לך מאד על תשובתך המהירה אשר הכניסה אותנו מעט לפרופורציות ונתנה לנו רעיונות טובים. המשך יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
