מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 7 וחציאמא10/11/2008
בוקר טוב, בני הוא ילד מקסים בן 7 וחצי, לומד בכיתה ב, מעליו שתי בנות 15 ו- 13 ומתחתיו בן 3 וחצי. מאז ומתמיד היה ילד רגיש מאוד, אהב ונמשך יותר למשחקים השקטים יותר , ליצירות, ספרים, משחקים של כאילו מורה\ הופעות וכו', מעולם לא שיחק במכוניות או בכדורגל. גם מבחינת ילדים הוא נמשך יותר לילדים השקטים של הכיתה, מחובר יותר לבנות הטובות, החכמות ופחות ל"מופרעים" הן בנים והן בנות. מזמין כן חברים והולך כן לחברים אבל שוב מעדיף את החברה השקטה יותר. במהלך השנים לא ממש ייחסתי חשיבות לצורת ההתנהגות הזו אך בתקופה האחרונה הדבר מפריע לי ומעלה קצת שאלות. האם אני צריכה לדאוג? הוא לדוגמא הרבה פעמים רוצה דברים שקשורים יותר בבנות (שיהיה לו תיק רחצה קטן בתיק בית הספר, קונה יותר מכשירי כתיבה וקלסרים , רוקד בצורה קצת נשית וכן ההליכה שלו לא ממש גברית). השבוע ילד העליב אותו בכיתה ואמר לו שהוא מתנהג ממש כמו בת. לי זה מאוד מפריע ואני מנסה בדרכים מסויימות קצת לתת לו בטחון ולנסות לנווט אותו למשחקים אחרים נגיד כמו כדורגל, משחקי מחשב שהם "בנים " יותר אבל הוא לא נמשך בכלל. לציין שהוא מאוד מקובל בחברה ואהוב ושוב רגיש מאוד מאוד לילד בגילו. השאלה - האם זה מדאיג? (אני לא צריכה להסביר לאיזה כיוון הולך הפחד שלי.....) איך להתנהג? לעזוב אותו שיעשה מה שהוא מרגיש איתו נוח או בכל זאת לנסות קצת להפגיש אותו בעולם של בנים למרות שהוא לא ממש נהנה מזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 וחצי
ד''ר שירי שדה שרביט10/11/2008לאמא שלום,
סביר להניח שתמיד בנך יעדיף פעילויות שקטות, יצירה ומשחקי כאילו, אולם חשוב שיהיה לו מגוון של אפשרויות לבחור מהן. בנך יכול להרוויח מהיכרות עם עולם הבנים גם הוא לא יהפוך בעקבות זאת ל"גבר גבר" סטריאוטיפי. בסך הכל דמויות החיקוי העיקריות שלו כיום הן את ושתי האחיות הבוגרות, דבר הגורם לבולטות של תכנים ותחומי עניין נשיים בבית. שהות עם דמות גברית נוספת, כמו אבא, דוד או מכר של המשפחה יכולה לקרב אותו גם לעולם הגברי, ללא לחץ.
בכל מקרה, נהדר שהילדים (ואתם) מקבלים ואוהבים אותו כפי שהוא.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)