הפרעות אכילה + שינוי בהנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפרעות אכילה + שינוי בהנהגות
    אורית
    10/11/2008

שלום, שמי אורית ואני אמא ל-3 ילדים, יש לי בעיה עם הילדה האמצעית ירדן בת 10 הבעיה היא שלפני כ-3 חודשים התחילו לה מין בעיות עם התזונה היא החליטה שהיא לא אוכלת ממש ככה!!כמובן אחרי ניסיונות לשוחח איתה לבדוק אם עובר עליה משהו לא היה נראה שיש בעיה כלשהי בכל אופן אני גם לא מיקצועית לטפל בדברים אלו. ערכנו לה מס' בדיקות דם הכל היה תקין מבחינת משקל היא ירדה קילו. אני כבר ממש נואשת ולא יודעת כיצד להתמודד עם בעיה זו עדיין לא עירבתי אף אחד כמובן חוץ מרופא הילדים שמטפל בה. האם יש צורך לערב פסיכולוגית בשלב זה או להמתין עוד קצת זמן? או לערב את המורה בבית הספר? נראה כי היא כרגע התחילה קצת לאכול אבל זה מתוך לחץ ולא מתוך רצון בסה"כ הכללי היא ילדה מאוד טובה שגודלת בבית נהדר בלי שום בעיות מסביב ואני ממש לא מצליחה להבין ממה זה נובע דרך אגב עוד פרט שהוא חשוב שלא ציינתי שלפני כשנה עברנו להתגורר בישוב חדש וכמוכן הילדה עברה ביה"ס אבל ממה שאני שומעת מהילה היא נורא מרוצה ואין לה שום תלונות. אשמח לקבל יעוץ בנושא אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות אכילה לילדה בת 10

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/11/2008

אורית שלום,
    בטרום/תחילת גיל ההתבגרות נפוצה התעסקות של בנות עם אכילה וניסיון לעשות דיאטה. בקצרה ובכלליות, זוהי אחת התגובות שלהם למעבר לגיל ההתבגרות, לגוף המשתנה ולעיסוק המתרבה בו. לרוב התעסקות זו חולפת מאליה, ללא התערבות טיפולית. כמובן, שאם יש בני משפחה שמרבים לחשוב ולדבר על דיאטות, גם עבור עצמם, הדבר מגביר את תשומת הלב השלילית של ילדים לגופם.
    כתבת בכותרת שינוי בהתנהגות אך לא ציינת בהודעתך שינויים שכאלו.
    נראה לי שלעת עתה תני לילדה לנסות לחזור לאכילה תקינה מתוך הכוחות שלה. במידה והעיסוק המרובה באוכל ובהימנעות ממנו נמשך, מומלץ לפנות בעוד כחודשיים להתייעצות אצל פסיכולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו