גן חדש ואח חדש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גן חדש ואח חדש
    ענת
    10/11/2008

בני בן 4 עבר לגן עיריה השנה אחרי שהיה בגן פרטי בו היה אהוב במיוחד ע"י הגננת וגם ע"י החברים. הוא ילד מאוד חברותי והדבר האהוב ביותר עליו זה לשחק עם חברים. בנוסף נולד לו אח חדש לפני כחודשיים. בני כל יום מיילל על כל דבר קטן, הוא כועס עליי ואומר לי כל יום שהוא לא חבר שלי ושאני עושה לו דברים שהוא לא אוהב, אפילו אם הכנתי את צורת הפתיתים שהוא פחות אוהב זוהי תגובתו. בנוסף בגן החדש הוא התחבר עם ילד מאוד בעייתי, "מופרע" לדברי הגננת והוא נגרר אחריו לעשות שטויות ולהתנהג לא יפה, הוא נענש על דברים שהוא עושה, ואני מכירה אותו וזה לא הוא, הוא ילד טוב ואני מודאגת מזה שכדי למצוא את מקומו ולמשוך תשומת לב הוא התחבר דווקא עם הילד הזה ואני חוששת שהורים ירחיקו את ילדם מבני כמו שהם מרחיקים מהילד הבעייתי והוא יהיה בודד. איך להתמודד עם המצב? איך להדריכ אותו לשמור על זהותו ולא ללכת לקיצוניות כמו הילד הבעייתי הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גן חדש ואח חדש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגות

מיכל שמש
    14/11/2008

ענת שלום,
    את מתארת מספר תופעות, שכולם יכולות לבטא התנהגות של נסיגה בעקבות הולדת אח.
    לגבי הבית- באמצעות תלונות פעוטות הילד בעצם מביע מחאתו על כך שכבר אין לו בלעדיות עלייך. צריך לומר לו שאת מבינה שהוא עכשיו כועס, ובכל מקרה את ממשיכה לאהוב אותו (לא הייתי משתמשת במילה "חברה"). פשוט להיות שם ולהכיל את כעסו, ובהזדמנוות שרגוע להעניק לו תשומת לב יזומה.
    לגבי הגן- הגננת צריכה להתמודד עם היחדים שם, אם תאסרי עליו חד משמעית לשחק עם ילד מסוים יכולה להייצר השפעה הפוכה. ניתו לעודדו להיפגש אחה"צ עם ילדים אחרים, ובאופן כללי לחזק את ביטחונו העצמי. לא כל כך מהר מהר הורים של ילדים אחרים הופכים ילד לבודד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה להגיד

ענת
    16/11/2008

מה להגיד לו כשהוא מבקש להזמין את הילד הבעייתי אלינו ? ומה להגיד לו כשהוא מספר לי על דברים לא טובים שעשה בגן עם אותו ילד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

ענת
    01/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

מיכל שמש
    01/12/2008

ענת, את לא חייבת להסכים להזמנת הילד הבעייתי בעיניך אליכם. כדאי לעשות זאת בדרך חכמה ולא לאסור באופן ישיר, כדי שילדך לא יגרר לתגובת נגד.
    כאשר הילד מספר לך מה שקרה בגן יש לעבור עימו על כללים להתנהגות נאותה, שקבעתם מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו