גמילה מצרכים בתחתונים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מצרכים בתחתונים
    ש
    10/11/2008

שלום, רציתי להתייעץ בקשר לבן שלי :בני בן 4 וחודשיים ,הוא כבר נגמל מפיפי לחלוטין מגיל 3. בנושא הקקי, הוא פשוט עושה בתחתונים ולא מוכן לגשת לאסלה. עכשיו הוא כבר בטרום חובה,כבר ילד גדול, וכנראה הוא מתאפק בגן ובבית קקי עושה בתחתונים. היה לו פעם או פעמיים שעשה בשרותים, לפני כחודשיים, אבל הוא במצב תמידי של לעשות בתחתונים. אני מאוד סבלנית ולא מלחיצה אבל בכל זאת הייתי רוצה למצוא לזה פתרון. לפני שבוע היינו בארוע והוא שוב עשה בתחתונים, וחשש להיכנס לאולם חזרה ואמר : שהוא לא רוצה שיראו שהוא עשה, זאת אומרת שזה מפריע לו גם. רציתי לציין שדווקא עכשיו יש לו הרבה שינויים בחיים : מעבר לדירה חדשה וסביבה אחרת וגן חדש. מה אפשר עוד לעשות כדי לקדם אותו? זה ממש מציק לכולנו, אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מצרכים בתחתונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מצרכים

מיכל שמש
    14/11/2008

ראישת, התופעה שציינת נפוצה, ותוכלי לעיין גם בתשובות קודמות בנושא. כדאי לנקוט במספר פעולות, במקביל לכך שתשדרי לילד מסר שכשיוכל הוא יעשה בשירותים: ניתן לדבר באופן כללי (דרך ספרים), על גוף האדם והפרשותיו, שכן יש ילדים שמפחדים שכפי שהקקי יוצא מגופם יפלו איברים נוספים, או שחוששים מנפילת הצרכים בשירותים. ניתן לקבוע פינה קבועה בה ישב הילד ויעשה את צריכו, ולאחר מכן לתת לו להוריד לבד את התחתון, ולשים אותו בדלי, כדי שיקח אחריות על תוצריו. במקביל יש לעודד ישיבה על האסלה, גם אם אין תוצר. אם כבר מצליח לעשות באסלה, אין להתלהב מזה יותר מדי, כדי שהילד לא יבהל. עקביות בנושא מונעת התפתחות קשיים כמו עצירות, ומוציאה את העוקץ מהסמפטום, שקשור גם לנושא של שליטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו