ילדה בת 8 שעושה לי טרור

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 8 שעושה לי טרור
    דפנה
    12/11/2008

למשל בבוקר (כל בוקר), יש מריבה קבועה על התסרוקת. אני מסרקת אותה וקולעת לה צמה. ובאופן קבוע היא מפרקת ורוצה שאעשה לה שוב ושוב ושוב עד אשר מגיעה השעה ללכת לבי"ס והיא פוחדת לאחר ואז היא מוותרת. התהליך מלווה בבכי וצעקות והיסטריה. תבינו, היא לא מפונקת זאת לא הבעיה. הסיבה לכך שהיא רוצה שאסרק אותה שוב היא שהיא רוצה שאאסוף לה את השיער חזק ואף פעם זה לא מספיק חזק בשבילה. היא מגיבה ממצב של חוסר אונים, כאשר השיער לא אסוף חזק היא באמת נכנסת ללחץ והיסטריה, זה אמיתי לגמרי ואני מבינה אותה. אבל כל בוקר אותו סיפור וזה פשוט בלתי אפשרי. היא כמובן לא מסתרקת לבד כי היא לא מצליחה לעשות תסרוקת חזקה לבד. זה נשמע מגוחך, כמו בעיה משמעת רגילה. ככה טוען בעלי. כך גם אומרים אנשים מבחוץ. אבל אני יודעת שזה נובע ממצוקה אמיתית. הילדה לא מוכנה להודות שזו בעיה שלה. היא כמובן מאשימה אותי שאני "בכוונה עושה לה חלש". כך שאני במילכוד. אני כן מבינה אותה אבל לא יכולה לעזור לא לה ולא לעצמי. וכאמור, דיברתי רק על הבוקר, יש עוד מצבים רבים אחרים בעייתיים לא פחות.. פנינו לפסיכולוגית, ואנו עומדים להתחיל בטיפול. אבל, בבקשה, איזה שהוא טיפ, לפחות לבעיית התסרוקת. כדי שלא ארים ידיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 8 שעושה לי טרור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסרוקות

זהורית אסולין שמחון
    14/11/2008

אם אתם עתידים להתחיל טיפול בהחלט הכתובת הנכונה היא הפסיכולוגית. בכל מקרה הייתי מציעה לנהל איתה שיחה אחר הצהריים ולא בבוקר סביב הפאניקה בו תנסה להסביר לך איזו מתיחות בדיוק היא זקוה על מנת לחוש טוב, אולי אפשר להשתמש בחומרי עזר לשיער שיעזרו במתיחה אפשר לעשות תרגולות היא תתרגל על שערך ואת תתרגלי על שערה עד שתמצאו את המינון המתאים.
    יכול להיות שביתך זקוקה לתחושתיות עזה כדי לחוש בנוח. עדיין האופן שבו היא מתוסכלת מכך שאינך מדוייקת עם המינון שהיא זקוקה מצביעה בהחלט על קושי כיוון שרוב חייה אנשים לא יוכלו להתכוונן במדוייק , בהצלחה בקשר הטיפולי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דפנה
    14/11/2008

תשובתך מציגה את הדברים באור נכון. הילדה מודעת לכך שאינה יכולה לצפות מאנשים אחרים שיתאימו עצמם לתחושות שלה, ולכן בחברה (למשל בבי"ס) היא מאד מאופקת. ההתנהגות הקיצונית (לצד השני) מתרחשת רק בבית וכמעט ורק איתי ומסיבה פשוטה, בתור אמא הילדה מצפה ממני שאעזור לה. וכאשר אני לא מצליחה לעשות זאת התסכול הוא מקסימאלי, כי אין מישהו אחר שמבין אותה. אבל גם הכוחות שלי מוגבלים. והיא מבינה זאת רק כשהיא מביאה אותי אל הקצה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו