ה צ י ל ו!!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ה צ י ל ו!!!
    שירי
    14/07/2007

הבן שלי הבכור בן שש וחצי ואני מרגישה שאיבדתי כל יכולת שליטה עליו, יש לציין שמבחינה שיכלית הוא ילד חכם מאוד שהתקבל לביה"ס פרטי ומבוקש . אך מבחינה ריגשית אני מרגישה שהוא עדין לא בשל הוא כל היום עסוק בלהציק לכל הסובבים אותו בייחוד לאחותו הקטנה בת השנתיים וחצי אני משתדלת להקדיש לו תשומת לב, זמן איכות, לדבר איתו ועל ליבו אני יודעת ששיחות תוכחה לא עוזרות בגיל שלו ואני מנסה להבין את המניעים שלו להצקות הבלתי פוסקות אך הסבלנות שלי פוקעת ואז אני יוצאת מהכלים וצורחת עליו ובפעם האחרונה כשהוא הציק גם לעוזרת של הסבתא (לקח לה את המיים וסרב להחזיר, הוציא את התרנגול מהלול וסרב להניח אותו בחזרה) יצאתי מדעתי ופשוט גררתי אותו חזרה הביתה כשכל הדרך הוא צורח ונאחז בכל מיני דברים על מנת להקשות עליי את ההליכה. אני מרגישה שאני מאבדת שליטה ומאבדת אותו ואני לא יודעת באיזה כלים עלי להשתמש כדי להגיע אליו אני ממש מיואשת. יש לציין שתמיד הוא היה קונדסון אך בזמן האחרון זה בלתי נסבל, לאחר המעשה אנו משוחחים והוא מבטיח לא לחזור על הדברים אך שוכח מהר מאוד וחוזר לסורו. לדוגמא הוא מאוד אוהב להבהיל את אחותו וצוחק בכל פעם שהוא מצליח שוחחנו על כך 100 הוא נענש100 פעם וזה לא עוזר מה אני עושה?????????. אשמח על כל עצה שתבוא מצידך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ה צ י ל ו!!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניסיון הצלה

שרון באומל
    14/07/2007

שלום שירי.
    2 דברים. ראשית, הייתי מנסה להבין מה קרה בזמן האחרון בו מעשה הקונדס התעצמו. ייתכן וזה על רקע העלייה לביה"ס. ייתכן וקרה משהו אחר. אם את מצליחה להבין מה קרה, הייתי אומרת לו משהו בנוסח:(אני אתייחס לעלייה לכיתה א') "עוד מעט אתה עולה לכיתה א'. זו מסגרת שאתה עוד לא מכיר, מורה חדשה, יהיו גם ילדים שאתה לא מכיר. הרבה ילדים, כשהם עולים לכיתה א', מרגישים שהם מאוד חוששים ופוחדים. איך אתה מרגיש?" זו יכולה להיות הקלה עצומה עבורו לדעת שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי וכן שהוא יכול לשתף גם בחוויות ורגשות שליליים. תני לו לגיטימציה.
    שנית, אני דווקא חושבת שהצבת גבולות היא לא מילה גסה. נהפוך הוא. לגבולות יש את פונקציה החשובה של שמירה, שילד בגיל 6 מאוד זקוק לה. בנוסף, גבולות גורמים לעולם הסובב את הילד להיות יותר מוגדר וברור. וזו גם פונקציה חשובה, בעיקר על רקע שינוי. הייתי מסבירה לילד שלך בשעת רוגע, בשפה פשוטה, שאם יעשה כך וכך (בחרי מס' דברים, לא את הכל - למשל ההצקות לביתך הקטנה) הוא לא יוכל כך וכך. הסבירי לו את הראציונאל למשל "בבית שלנו אנו לא פוגעים אחד בשני פיסית ומילולית"). לאחר מכן - להיות עקביים. אם עושה משהו שאסור, להטיל סנקציה (אין סיפור בערב למשל). בנוסף, תני לו אופציה אחרת. למשל: "לפעמים אתה מאוד כועס/מקנא באחותך, ורוצה להציק לה. אולי כשאתה מרגיש כך, ננסה ללכת לחצר לשחק תופסת/לקפוץ 10 פעמים על רגל אחת (או כל פיתרון אחר). בקיצור: ראציונאל, עקביות ומתן אופציות. זה מאוד יכול לעזור לו להתארגן. ילדים זקוקים להכוונה חיצונית כדי לחוש בטוחים ולחוש שעולמם ברור ומוגדר.
    בהצלחה
    שרון באומל,
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו