מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות מדאיגה מילדה בת שנתייםאורית14/11/2008
שלום, בתי בת שנתיים וארבעה חודשים מתנהגת מאוד מוזר לאחרונה. תחילה הקדמה קצרה: היא נכנסה למסגרת של גן רק השנה (לפני כן היא הייתה אצל סבתא) ונולדה לה אחות לפני חצי שנה. ראוי לציין שהילדה היא ילדה מקסימה, חכמה, מבינה אוהבת לעזור ונבונה. לאחרונה היא מתנהגת מאוד מוזר: "דבוקה" אליי ולא מרפה, כשאני אומרת שאני צריכה להפסיק לשחק איתה כי אני צריכה להאכיל את אחותה היא אומרת שלא צריך להאכיל, וכשאני אומרת שצריך להחליף חיתול היא אומרת שגם לא צריך להחליף חיתול. שתי ההתנהגויות האלו לדעתי נגרמות מקנאה אך אשמח לקבל את חוות דעתכם. אבל ישנה התנהגות מוזרה אחת שמטרידה אותי ואת בעלי בעיקר! בשלושה לילות האחרונים, היא מתעוררת באמצע הלילה ובאה אלינו למיטה אך לא רוצה לישון על המיטה אלא על הריצפה. ובכל הנסיונות לשכנע אותה לישון על המיטה יחד איתנו או לחזור למיטה שלה לא מצליחים. היא בוכה וצועקת "לא מיטה, לא מיטה"! ראוי לציין שבגן הילדים ישנים על מזרנים האם יכול להיות שיש קשר בין הדברים? אני ובעלי ממש דואגים ומתוסכלים מהמצב. בבקשה עיזרו לנו. תודה רבה, אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
זהורית אסולין שמחון14/11/2008לגבי ההתנהגות הקשורה לקימה בלילה ושינה על רצפה קצת קשה לי להסביר אותה שכן יש צורך בפרטים נוספים על מנת להבין את דפוסי השינה שקדמו לכך. את גישתה כלפי אחותה הקטנה ניתן לייחס לפי תאורך לשלושה גורמים האחד שסביר להניח שהאחות הקטנה שהופכת פעילה מיום ליום מושכת יותר ויותר תשומת לבה וביתך חשה איום על מקומה . הגורם השני היא הפרידה מסבתא כמטפלת עיקרית וכניסה לגן, ועל כן כשהיא חוזרת הביתה היא חשה צורך להצמד ולקבל ממך יחס רב. ושלישית היא נמצאת בגיל של מרד לעצמאות ולאוטונומיה ובין השאר המרד בא לידי ביטוי בכך שאינה רוצה להיות עוד הבת הטובה העוזרת והדואגת אלא לדאוג לעצמה ולא לאחותה- זהו תהליך בריא ואני חושבת שלא צריך להבהל מזה אלא להבין זאת כנסיון לגבש זהות אוטונומית יותר וזה אינו עומד בסתירה לצורך הקיים בעת ובעונה אחת להצמד אליך אמא ואולי אפילו קשור האחד לשני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי השינה ...
אורית14/11/2008לפני כן היא הייתה ישינה מרצונה משעה 20:00-21:00 בערב רצוף עד הבוקר. ובשעות הבוקר שזה אומר בין השעות 6:00-7:00 היא הייתה קמה ומגיעה למיטה שלנו וישינה איתנו עוד כחצי שעה שעה. ואז היא הייתה קמה עם חיוך ובמרץ. קיום המצב ממש הפוך, היא הולכת לישון בכח, כלומר אנחנו מכריחים אותה ללכת לישון, היא מתעוררת באמצע הלילה ובאה לחדר שלנו וישינה על הריצפה וכשאנחנו אומרים לה לעלות למיטה שלנו היא צועקת בבכי "לא מיטה! לא מיטה" וחוזרת לישון על הריצפה. ופעמים היא בוכה וצועקת "אמא" כשאני לידה ממש. אני מואד מקווה שקיבלת יותר פרטים על מנת שתוכלי לעזור לי באיבחון הבעיה הזו אשר מטרידה מאוד אותי ואת בעלי. תודה רבה, אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה
זהורית אסולין שמחון15/11/2008באמת שינוי דרמטי לפי מה שאת מתארת.
ייתכנו כמה סיבות האם קדם לשלושת הימים האחרונים איזה שינוי בבית שינוי בריהוט או בסדרי שינה למשל של האחות הקטנה, או העדרות שלך או של האב למספר לילות. או לחלופין אורח שישן בבית. ייתכן שזו דרכה לבטא את הבהלה מהשינוי. ייתכן היא החלה בחרדות ובחלומות סיוט והנקודה שבה היא מתעוררת היא מבוהלת עדיין מהחלום ולא מבחינה אם היא בחלום או במציאות ולכן היא בעצם ממשיכה לקרוא לך למרות שאת לידה. אם הארוע נמשך שלושה ימים יש לחכות בסבלנות ולבדוק את התופעה לטווח ארוך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)