מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהאמא15/07/2007
בני בן השנה + 10 החל את גיל "העקשנות" הידוע, הוא דוחף , מכה, צובט ובוכה כשלא מקבל מה שרוצה.
אני יכולה לומר לך שאני מאוד חד משמעית איתו וכאשר החלטתי לא, זה לא עד הסוף, לגבי המכות אני מאוד מחמירה בדר"כ אני נוהגת להרים את קולי ולומר " אנחנו לא מכים בשום פנים ואופן" ואז הוא מכה את עצמו ואני אומרת לו שגם לעצמו אני לא מסכימה. כמובן שזה תמיד מלווה בהסבר שזה כואב ופוגע וכדומה.
יש לציין שזה ילד שהיה תמיד רגוע ומקסים שאין כמוהו .
אני ובעלי החלטנו שכאשר הוא משתולל וצועק ומכה אנחנו שמים אותו בכסא אוכל קטן ממנו הוא לא יכול לרדת ויושבים לידו ומסבירים לו שהוא חייב להירגע, אך הדברים יצאו מכלל שליטה ואני שמה לב שכל כמה דקות אני כביכול מאיימת עליו שאם לא ירגע הוא יישב בכסא בכדי להירגע. אנחנו לא משתמשים במילה עונש בבית ואני לא דוגלת בשיטת העונשים בכלל ויש לי מן תחושה שהישיבה בכסא מתפרשת אצלו כעונש ואני לא מעוניינת שבני ילמד דרך פחד אלא דרך הגיון בריא. אני אובדת עצות ואינני יודעת כיצד לנהוג . החלטתי שאין יותר ישיבה בכסא להירגע ושברגע שהוא מתפרע ומשתולל אני פשוט לוקחת אותו לחדר איתי ומסבירה לו מרגיעה אותו ומנסה להסיח את דעתו . שאלתי היא מה דעתך על הכסא? האם החלטתי החדשה נכונה יותר? והאם עליי להיות פשוט חזקה יותר ולהמשיך להיות קשוחה איתו?
יש לציין שבפעם האחרונה שהוא התפרע והיכה אמרתי לו שהוא יישב להירגע בכסא ופניו היו מבוהלות מאוד ומאותו רגע הרגשתי שליבי נקרע ולכן אני פונה אליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
שרון באומל15/07/2007שלום לך.
אני חושבת שכל מה שאתם עושים הוא מאוד נכון ומאוד מכיל. מצאו את "העונש שמתאים לכם ואתם מרגישים בנוח איתו. למשל: לתת לו להיות בחדר, אפילו לבד או כל דבר אחר ממנו ישתמע שמה שהוא עשה לא מקובל עליכם. לא הייתי מכבירה במילים. הסבר קצר ופשוט מספיק בגיל הזה. אם הילד שלכם עדיין לא רכש את השפה על בורייה (ואני מתארת לעצמי שזה המצב, עקב גילו הצעיר) הוא ישתמש בגוף שלו על מנת לבטא את התסכולים והמצוקות שלו. וזה לגיטימי מבחינתו. הייתי מנסה לתמלל את התחושה שלו באותו רגע. למשל: "עכשיו אתה כועס כי אמא לא הרשתה לך עוד עוגיה". לאחר מכן לתת הסבר קצר. לדוגמא: "קבענו שאוכלים רק ממתק אחד ביום, כי ממתקים זה לא בריא, ואנחנו רוצים גוף בריא". כתבת שאין לכם בעייה עם העקביות, אז רק אדגיש את החשיבות. בנוסף, לנסות תמיד לתת אופציה אחרת למשל: "אם בכל זאת מתחשק לך לאכול משהו מתוק, אתה יכול לבקש איזשהו פרי".
זכרי שלגבולות יש 2 פונקציות חשובות: תחושת השמירה וההגנה שהן מקנות לילד וכן הגדרה ברורה יותר על מקומו בעולם, ובכלל על המהלך התקין של ההתנהלות של העולם סביבו.
כתבת שהילד שלך נולד עם טמפרמנט רגוע ונוח. לכן, מילת עידוד - זה יעבור. זה שלב התפתחותי חשוב מאין כמוהו של השגת הנפרדות והעצמאות. תנו לו להיות בשלב הזה. הוא יגדל ממנו להיות ילד מקסים, נוח ונעים. בעיקר כי את נשמעת הורה מכיל, מבין שרוצה מאוד לעזור.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ה"עונש"
אמא16/07/2007תודה על תגובתך המהירה, אני פשוט לא מאמינה בעונשים זה פשוט לא עובד , אולי רק לטווח הקצר ואח"כ אצטרך למצוא משהו אחר, גיסתי למשל נוהגת לשים את בנה בחדר שלה ושל בעלה שם בנה נרגע עם דלת פתוחה ואף גם היא מספרת לי שזה כבר לא עובד עליו יותר ולא "מזיז לו" , השאלה שלי אליך האם את חושבת באמת שעונשים אכן עוזרים? ואיך?
אנחנו הורים שמצד אחד נותנים לבני המון חופש ביטוי ועצמאות אך כשצריך אנחנו מאוד חד משמעיים ויודעים לשים גבולות, איננו מתרגשים מבכי למרות שהוא ילד ראשון, כמו כן בני מתבטא מאוד יפה במיוחד לאחרונה הוא מרכיב משפטים בני 4-5 מילים (ללא מילות יחס) ומתקשר בצורה נפלאה, אפילו הצליח לספר שנשכו אותו בגן ואמר גם מי נשך אותו כיצד את מציעה שאנסה להרגיע את בני בזמן בו הוא משתולל.
לדוגמא כאשר הוא מכה אז אנחנו מרימים את טון הדיבור ואומרים שזה כואב ולא נעים לנו לשחק איתו כרגע וכשירגע נשחק איתו.
ומניחים אותו על הרצפה, ואז הוא מבין שפגע והכאיב ובוכה ובא להתנחם בזרועותינו ולמרות זאת אנחנו נותנים שיעברו כמה דקות עד שאנחנו מרימים אותו (כדי שיבין שאנחנו כרגע כועסים), אבל מה לעשות עם ההשתוללות ? האם מה שציינתי קודם הוא מועיל ונכון לעשות (לקחת אותו בידיים לחלל/חדר אחר ולנסות להרגיעו ע"י הסחת דעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת באותו הקשר...
אמא16/07/2007האם הישיבה על הכסא בכדי להירגע או הישיבה בחדרו או בחדר אחר בכדי להירגע נחשב כעונש???
האם זה נחשב כעונש כאשר הילד מוצא את עצמו לעיתים תקופות יושב בכסא/ נכנס לחדר בכדי להירגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם קיבלתי תשובה
אמא18/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונשים
שרון באומל18/07/2007שלום לך שוב.
אני מרגישה שאת חשה מאוד לא בנוח עם המילה "עונש" או עם הטלת סנקציות או הצבת גבולות. כפי שכתבתי לך בפעם הראשונה, אני חושבת שגבולות עשויים לעזור לילד מאוד. אם לא נוח לך לשים את הילד בכיסא או בחדר, ניתן להשתמש בכל דבר אחר. חשוב שהילד ידע שאם הוא עושה מעשה "אסור" הוא "יפסיד" מכך. אם לשבת בכיסא או בחדר "לא מזיז לו" או מבהיל אותו - חשבו על משהו יצירתי אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת ב 100% תודה לך...
אמא19/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)