נשיכות...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נשיכות...
    אודליה
    16/11/2008

שלום, בננו בן השנתיים נכנס לגן בפעם הראשונה השנה. הוא עבר מקבוצת הפעוטות לקבוצה של הגדולים. לצערי שמעתי על שני מקרים של נשיכות בגן.. שבהם היה מעורב. גם היום נאמר לי כי נשך ילדה . הגננת הסבירה שזה אסור ולמיטב הבנתי היא עצרה את שעת המשחק שלו.. (אמא שלי אוספת את הילד פעמיים בשבוע מהגן וזה מה שנאמר לי, מחר אדע לפרטים מה היה). ניסיתי להסביר לו לפני כשבוע למה אסור לנשוך ושוחחנו על כך בבית. אני ממש לא יודעת איך להגיב ומה לעשות.. למען האמת קצת בהיסטריה מכך שהילד נושך!? אשמח לייעוץ. תודה אמא מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשיכות...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשיכות

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/11/2008

אודליה שלום,
    הסתגלות לגן אינה תהליך קל. בנוסף, בנך נמצא בשלב התפתחותי בו הוא אינו מסוגל תמיד להשתמש בשפה כדרך להביע את עצמו או להשיג דברים, בייחוד כשהוא מאוד מתרגש, כועס או חרד. עם הזמן ועם ההסתגלות לגן, בנך ילמד לווסת את תגובותיו ולהתאים אותם למקובל בגן.
    חשוב להגיב בכל פעם שהוא נושך, לאסור עליו את ההתנהגות ולהשתמש בסנקציה קלה, דוגמת עצירת המשחק - כפי שהגננת עשתה. מומלץ גם לסייע לילד הנושך להתנצל בפני הילד האחר. שיחות על הנושא הן לרוב פחות אפקטיביות, ומספיקה התייחסות קצרה לעניין.
    חשוב שתדעי כי נשיכות הן אחת ההתנהגויות השכיחות של ילדים בגיל של בנך, ועלינו המבוגרים מוטלת האחריות לעזור להם לפתח דרכים יעילות יותר לביטוי עצמי ולהשגת מבוקשם.
    תוכלי לקרוא גם תשובות קודמות בפורום בנושא זה.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו