ילד עקשן?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד עקשן?
    יפעת
    17/11/2008

בני בן שלוש. כל יום, במהלך כל היום, אנו נתקלים בעימותים מולו. בוא להתלבש-לא רוצה, בוא נעליים-לא רוצה, בוא לגן לא רוצה וכד'. כמו כן לפעמים הוא כל כך הרבה פעמים אומר לא רוצה שכשאני קוראת לו בשמו הוא מייד עונה לי "די". ילד מקסים, רגיש, מאוד רגיש, מדבר יפה מאוד, מצחיק, אבל עקשן גדול. בגן, סיפר הגנן אתמול, הילד ניגש לילדים והפיל משחק קוביות, הגנן ניגש אליו ואמר לו, ככה לא עושים, ובני כל כך ניבהל, דחף את כל אצבעות ידיו לפה ונראה מבועת (ככה בדרך כלל מגיב שמישהו לא צפוי מעיר לו). רק אחרי שהגנן אמר לו "אני לא כועס אנ מבסיר שז מסוכן", בני העביר נושא ואמר בוא נשחק בכך כך. שאלתי היא: האם יתכן ולילד סף רגישות מאוד גבוה? לנו נרא השכן (לטוב ולרע). איך ניתן לדעת? היינו שמחים להיפגש עם מישהו אבל איך מוצאים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד עקשן?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד עקשן? המשך קצר

יפעת
    17/11/2008

כמו כן: מתקשה עד מאוד לקבל לא. אנחנו עומדים מולו חזקים אבל עדיין זה מגיע לרמות של בכי וצעקות שלו עד כדי שהשכן שאל אם הכל בסדר... ולגבי הרגישות גם מאוד מתבייש במקומות חדשים או אפילו אם אצל סבא וסבתר יש אורחים ולפעמים גם מהם. מתבייש, לא רוצה להיכנס ומבקש שנשאר איתו בחוץ. גם בבית כשבאים אורחים נלחץ. אמרתי שחוץ מזה הוא ילד נבון ומקסים, עם יכולת ורבלית מדהימה, וחכם? טוב זהו (-: תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/11/2008

יפעת שלום,
    בנך נמצא בשלב התפתחותי בו הוא בודק את יכולתו להשפיע על המבוגרים ולרופף את הגבולות שהם מציבים. ההתנהגויות שאת מתארת הן נורמטיביות לגיל, אף על פי שהן מאוד מקשות עלינו המבוגרים ומכעיסות מאוד. חשוב לזכור כי למרות המאבקים שלהם בנו, ילדים זקוקים לגבולות. ילדים רוצים לחוש חזקים, אך להיות בטוחים שהמבוגרים שומרים עליהם והם אלו שבסופו של דבר קובעים את סדר היום והחוקים.
    ייתכן כי אתם תוכלו להיתרם מקבוצות תמיכה להורים לילדים בגיל של בנכם, שם תוכלו להיווכח כי ההתנהגויות של בנכם הינן טבעיות לגילו ולהחליף עם הורים אחרים רעיונות כיצד להתמודד עמו. כמובן שקיימת גם אפשרות לפנות להדרכת הורים פרטנית אצל פסיכולוג, המטפל גם בילדים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

חגית
    19/11/2008

בהמשך לתשובתך, אני נתקלת בבעיה דומה. תוכלי להמליץ לי על קורס באזור נתניה??????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו