פחד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד
    מיכל
    17/11/2008

ערב טוב, ברצוני לשאול כיצד להתנהג עם בני בן ה-3 בשתי התופעות: 1. לאחרונה הוא החל לפתח פחדים מכל מיני דמויות, אם זה דמויות של ילדים בתמונות חדרו, בובות או תמונות בעלי חיים בספרים או על מצעים (למרות שהן מצוירות). כיצד עלי לנהוג כלפיו, האם להסיר את התמונות מהקיר? אני מרגישה שהתופעה מתעצמת ומתחילה להיות קצת מוגזמת. 2. כאשר אנו הולכים אחה"צ לגינה, הוא אינו מוכן לשחק במתקנים, הוא מפחד מהילדים, טוען שהם לא יתנו לו, לא ירשו לו לעלות. הוא מאד אוהב ללכת לגינה ומבקש זאת אך לרוב הוא יושב על ידי, אוכל או נוסע בקורקינט. כשאני ניגשת איתו אל המתקנים הוא מסכים לעלות אך אני חייבת להיות לידו ולגונן עליו. במידה ובמקרה הוא הלך לכיוון אחד המתקנים ( לאחר שכנועים שלי), ברגע שמגיע ילד למתקן הוא עוזב וחוזר אלי. יתכן שההתנהגות הזו התחילה בעקבות התנגדות או דחיפה של אחד הילדים בגינה, כי בעבר הוא היה יותר עצמאי. חשוב לי לציין שבגן הוא ילד מאד פעיל, עצמאי ובעל בטחון עצמי. האם אני צריכה להיות צמודה אליו בגינה? בדרך כלל אני משתדלת לא להיות צמודה אל הילד אלא לתת לו מרחב ועצמאות. רב תודות ויישר כח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למיכל

ד''ר דוד וילנסקי
    22/11/2008

היות ואת מדווחת על כמה תופעות חריגות נראה לי שכדאי להתיעץ עם פסיכולוג. ד"ר דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו