מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא נשארת הרבה זמן בעבודה. נורמאלי?בן בכור17/11/2008
שלום! בבקשה קיראו בסבלנות וברצינות- זה חשוב. רצתי לעשות סקר קטן לגבי "מצב" שיש כעת בבית: הורי נפרדו לא מזמן, אמי נשארה בבית ומטפלת באחיי הקטנים שנותרו עוד בבית (אח שכבר די עצמאי ושתי אחיות בסביבות 9-11). עד עכשיו אמא חזרה ב16:30 כל יום מהעבודה (סחוטה, אך בכל זאת נרתמת לעבודה בבית). עד אז האחים נמצאים לבד בבית (נכון לעכשיו רק 2 אחיות. האחים הגדולים לא נמצאים כבר בבית). מהחודש האחרון אמא החלה להתעכב בעבודה מהסיבה ש"יש ביקורת רצינית עוד מעט שצריך להתכונן אליה". מדובר על שעות 18:00-20:00 בערך שאמא מגיעה הביתה. את המצב בבית עד שהיא מגיעה אין צורך לתאר- כיאה לילדים שהבית ברשותם. היא אמרה שבדובר על עוד 3 שבועות שיששך המצב כך. אחרי ויכוח מתוך ניסיון לברר מה כלכך חשוב בעבודה עד כדי חזרה לבית ב-8 בערב היא אמרה לי שיש עוד נשים שעושות זאת. לגבי השאלה אם יש עוד נשים גרושות עם ילדים בבית-האם הן עושות כך- היא לא ענתה אבל אמרה שזה סביר ויש המון מקרים כאלו. אני לא כל כך בטוח אם זה "סטנדרטי". לכן פניתי אליכם- קודם כל אם יש איזשהו סקר שאתם מכירים לגבי שעות חזרה של הורים לבתיהם (אשמח מאוד אם אשמע על אחד כזה). חוץ מזה- נסו להיות אובייקטיביים ולהבין באמת את המצב-מא אתם חושבים על המצב? אנא ענו ברצינות, זה חשוב לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא גרושה ועובדת
זהורית אסולין שמחון21/11/2008שאלתך עוררה בי הרבה התרגשות, וקצת צער וכאב על שאתה נאלץ להיות טרוג בעניניים מסוג זה (לא ברור בן כמה אתה). אתה מנסה לחפש את הסטנדרטים והנורמאלי. וצר לי לאכזב אותך אבל לא נראה לי שיש איזשהו סטנדרט. ואין נורמלי ולא נורמלי בעיניין הזה. נשמע שאמך עמוסה מאד ולא רוצה לאכזב בעבודה אולי חוששת מפיטורים ומעתיד המשפחה במצב מעין זה, ועל כן זו דרכה לדאוג לכם בימים אלו דרך זה שתהיה מסורה לעבודתה ולא תאבד אותה כדי שלא יחסר בביתכם דבר. למרות זאת חשובה דעתך ותחושתך שהדבר אינו מתאים למשפחה ושהילדים בבית וגם אתה זקוקים למישהו מבוגר שיהיה איתם בשעות אחר הצהריים אפשר לומר זאת לאמא ולחשוב יחד מי יכול להיות אותו מבגור בתקופת העומס בעבודה עד שתתפנה אולי בייביסיטר, אולי קרוב משפחה, אולי חברה טובה של האם אולי אבא יעזור בימים אלו , אני מסכימה איתך שאי אפשר לצפות שהעומס יפול רק עליכם הילדים. שיחה כנה ואמיתית על התחושות תאפשר לאמך להקשיב ולא רק להתגונן. חשוב שהיא תחוש שאמירותיך אלה הן ממקום אוהב שחושב שדמותה חשובה ומשמעותית בבית.
בהצלחה , ספר פה אחר כך איך היתה השיחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)