מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד תלותי? חרדת נטישה?אמא מודאגת21/11/2008
בני בן שנתיים בשהוע הבא. בתחילת נובמבר נכנס לגן, עד אז היה בבית עם הסבתא. ההתחלה של הגן היתה קשה, עכשיו נראה שהוא מתרגל, לפעמים הולך למתפלות ללא בכי בכלל, לפעמים בוכה אבל נרגע מהר. הגננת אומרת שהוא משתתף בגן, אוכל, ישן, משחק, הכל בסדר. איפה הבעיה? מהרגע שמוציאים אותו מהגן הוא לא עוזב אותי. לא מוכן לרדת מהידיים, לא מוכן שהגדולה תיגש אליי, כל הזמן "אמא אמא". הוא נראה מסכן, אני מאוד מרחמת עליו. יושב עליי, נשען, מחבק. זה נעים לחשוב שהילד אוהב אותי, אבל זה לא ילד שאני מכירה - שובב, שמח, פעיל. בלילות זה בכלל סיוט. הוא נרדם רק כשאני לידו, מתעורר המון בלילה, קורא לי, לא מוכן לישון לבד, לא מוכן שאביו יגש אליו. ואני מתחילה להתמוטט. מה עושים? האם זה בגלל הכניסה לגן? איך מתמודדים - מתעלמים, תומכים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
זהורית אסולין שמחון22/11/2008סיימת את תאורך בשאלה איך מתמודדים מתעלמים תומכים. אני מציעה לתמוך ולהבין את הצורך להיות על ידך וצמוד אליך, אך רק עד כמה שאת מסוגלת שכן אם תתחילי לחוש שאת נותנת יותר ממה שאת יכולה אז הקשר יהפוך מורכב. ניסי ליצור סיטואציות מובנות שבהן גם האב מעורב על מנת להקל עליך. נסי לבנות את טקס השינה בצורה שאינך צרכה לשבת על ידו כל העבר אלא להגיח אליו מידי פעם. אם את תשדרי רוגע והבנה למצבו הוא יחוש זאת וירגע. אם את תשדרי רגשות אשמה ותגיבי משם הוא יחוש זאת וישאר חרד ותלותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)