ילד בן 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6
    טליה
    22/11/2008

שלום רב, בני, בן ה- 6, ילד בריא בגופו ובנפשו, לומד בגן חובה. השבת הוא נפגש עם בן דוד, ובאופן מאד מאד מוזר, שמתי לב שהוא פיתח איזה סוג של אובססיה לגבי כפות הרגליים שלו. כל מה שעניין אותו הוא לגעת בכפות הרגליים של בן דודו (בן ה- 7). הוא ניסה להסתיר מאיתנו את הדבר (שיחקו בחדר לבד) וניסה לשכנע כל הזמן את הבנדוד שיתן לו לגעת בכפות הרגליים שלו. היום הוא נרגע (אולי כי היו עם גרביים???) כשגיליתי את הענין, הפכתי להיות (מאד! מאד!) מוטרדת מכך. זה נראה לי משהו לא סביר ולא בריא ובוודאי מעיד על משהו עמוק יותר. פתאום נזכרתי במקרים דומים, בודדים, בהם הוא ניסה לגעת בכפות הרגליים שלי, ושל מישהי נוספת שהיתה אצלנו בבית (לפני חודשים). אז חשבתי שזה סתם ענין של הצקה ילדותית מצידו. כששאלתי אותו לפשר הענין, הוא סרב להשיב לי אך ניכר היה שהוא מובך מאד (שינה נושא, הפנה את הראש וכו'). כשאביו שאל, הוא אמר לו: "אני לא יודע להסביר למה, אבל זה נורא מושך אותי". שאלותיי הן: 1. האם התופעה מוכרת בקרב ילדים בני הגיל הזה? 2. מה יכול להביא ילד בגילו להיות אובססי לגבי כפות רגליים של אחרים? 3. איך להתנהג מולו כשזה קורה? אודה לתגובתכם הבהירה. אני מאד מאד מוטרדת מהענין. רוב תודות, טליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רציתי להבהיר כי אינו רק מבקש לגעת

טליה
    22/11/2008

אלא ממש "לחבק", "לעסות"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/11/2008

טליה שלום,
    קשה להבין לפי התיאור שנתת את התנהגותו של בנך ואת הגורמים לה. הייתי מציעה לשתף את הגננת ואת פסיכולוגית הגן אשר מכירות אותו ואת התנהלותו בסביבת הגן.
    בינתיים, כדאי לבדוק עם הילד מה בדיוק מעניין אותו בכף הרגל, ולחשוב עם עצמך האם זוהי דרך שלו להיות גם במגע פיסי עם הזולת, ואולי הוא זקוק ליותר ליטופים ומגע מהסביבה, מכפי שניתן לו כיום.
    כדאי גם לאפשר לילד הזדמנויות לגעת בכף הרגל שלך ושל אביו, ולבדוק האם הדבר מפחית את הפנייה שלו לאחרים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו