טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום,
בתי בת שנתיים ושמונה חודשים ולאחרונה התחילה לפחד ממסיבות, אירועים וכד'.
לדבריה היא פוחדת מהמוסיקה.
היא פשוט לא מוכנה להיכנס למקום האירוע ובורחת מהמקום בבכי. אני רואה על פניה את הפחד, הנשימות המהירות והיא פשוט דורשת חזרה הבייתה. הדבר חזר על עצמו כבר מספר פעמים.
ראשית האם זה דבר טבעי לגיל הזה? ממה זה יכול לנבוע וכיצד עליי לנהוג איתה כשזה קורה?
אודה על תשובה מהירה אני מודאגת.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קטי שלום, ילדים בגיל של בתך תכופות מפחדים מרעשים חזקים, גם כש"ברור" להם מקור הרעש. כמו כן, ילדים ומבוגרים נבדלים זה מזה בעוצמת הווליום שנוח להם לשמוע. אני מציעה שכשאתן מוזמנות לאירוע בו תהיה מוסיקה רועשת, תשוחחי על כך עם בתך בעת ההתכוננות. הסבירי לה שהמוסיקה מושמעת בקול רם כדי שאנשים ירקדו/ייהנו, וכי לא בכל איזור של מקום האירוע עוצמת הרעש תהיה זהה. תכנני עם בתך מראש מה יכול להרגיע אותה בעת שמיעת המוסיקה - לאחוז בידך, לשבת על ברכי אבא, להחזיק בובה אהובה וכדומה. כמו כן, כדאי לציין בקצרה מה היא עלולה להפסיד אם לא תשתתף באירוע. בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד