מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 10 - דחוף!חן23/11/2008
שלום, אחותי בת 10, בשנה ורבע האחרונה נוטלת את הכדורים הבאים: בבוקר, קונמרטה 36 מג ופרוזק 20 מג. בלילה, רספירדל 1 מג. החל מהיום הפרוזק הוחלף בפריזמה 20 מג (בלילה).כל השאר כרגיל. יש לה המון בעיות התנהגותיות בבי"ס, נראה כי אם לוחצים לה על הכפתור הלא נכון, היא מאבדת את העשתונות, מתחילה לקלל את המורה, לזרוק את הספרים, לדחוף שולחנות ועוד. לאחרונה נראה כי המורה וויתרה ופשוט לא מתערבת אלא מתקשרת לאמי שתבוא לקחת אותה הביתה. נראה כי הילדים מתגרים בה ועושים לה דווקא ומנצלים את חולשת המורה לענין. הילדה מטופלת ע"י פסיכאטרית ופסיכולוגית אך לצערי אין שום שינוי ולמעשה רק החמרה במצב. לציין כי מבחינה שכלית הילדה אובחנה כמחוננת ואין לה שום בעיות בתחום הזה (אינה בכיתת מחוננים). אני מרגישה שאחותי גומרת לאמא שלי את החיים, אמא שלי כל הזמן סביבה ואין שום התקדמות. אמא אומרת שאין ברירה וזה תהליך. התהליך הזה לדעתי ארוך מדי והיינו צריכים לראות כבר תוצאות בשטח. אשמח לשמוע את דעתכם לנושא המתואר. תודה רבה. ***חשוב לציין שכל הבעיות ההתנהגותיות החלו מתקופת גן חובה/כיתה א' ומאז ועד היום ניסינו כל מיני שיטות טיפול שונות. ציינתי את השנה ורבע האחרונות כי אני מניחה שזה הכי רלוונטי, אשמח לתרום מידע נוסף במידה ויש צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 10
ד''ר שירי שדה שרביט23/11/2008חן שלום,
לא פשוט להיות אחות גדולה לילדה עם קשיים בשליטה וביחסים עם בני הכיתה. נשמע שאת מודאגת גם לגבי אמא וגם לגבי אחותך.
אני חושבת שאמך צודקת בכך שהטיפול הוא תהליך, אולם מחשבותייך, תהיותייך וטענותייך צריכות להגיע לדיון אצל הפסיכולוגית, הפסיכיאטרית והצוות החינוכי-טיפולי בבית הספר (מחנכת, יועצת, פסיכולוגית). אמא צריכה לחזור לגורמים המטפלים, וכדאי ליזום פגישה בין כל הגורמים המקצועיים לתיאום ולבדיקה מה הושג עד עכשיו.
לעתים קרובות, השינוי התרופתי עוזר מאוד ואחרי שמוצאים את התרופה המתאימה חלה רגיעה והטבה.
אמא ואת מאוד מושקעות בדאגה ובעזרה לאחותך, ואני מאחלת לכן שיחול שיפור ואחותך תרגיש טוב יותר.
שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, עוד בקשה קטנה
חן23/11/2008אשמח לשמוע את דעתך לגבי הכדורים שניתנו לה. תודה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחן
ד''ר שירי שדה שרביט24/11/2008חן יקרה,
אינני פסיכיאטרית ולכן לא יכולה לייעץ לגבי טיפול תרופתי. אולם גם ללא היכרות עם אחותך לא ניתן להתאים לה את הטיפול היעיל ביותר עבור בעיותיה.
מקווה שהשינוי בתרופות יעזור בהטבה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)