ילדה בת 10 - דחוף!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 10 - דחוף!
    חן
    23/11/2008

שלום, אחותי בת 10, בשנה ורבע האחרונה נוטלת את הכדורים הבאים: בבוקר, קונמרטה 36 מג ופרוזק 20 מג. בלילה, רספירדל 1 מג. החל מהיום הפרוזק הוחלף בפריזמה 20 מג (בלילה).כל השאר כרגיל. יש לה המון בעיות התנהגותיות בבי"ס, נראה כי אם לוחצים לה על הכפתור הלא נכון, היא מאבדת את העשתונות, מתחילה לקלל את המורה, לזרוק את הספרים, לדחוף שולחנות ועוד. לאחרונה נראה כי המורה וויתרה ופשוט לא מתערבת אלא מתקשרת לאמי שתבוא לקחת אותה הביתה. נראה כי הילדים מתגרים בה ועושים לה דווקא ומנצלים את חולשת המורה לענין. הילדה מטופלת ע"י פסיכאטרית ופסיכולוגית אך לצערי אין שום שינוי ולמעשה רק החמרה במצב. לציין כי מבחינה שכלית הילדה אובחנה כמחוננת ואין לה שום בעיות בתחום הזה (אינה בכיתת מחוננים). אני מרגישה שאחותי גומרת לאמא שלי את החיים, אמא שלי כל הזמן סביבה ואין שום התקדמות. אמא אומרת שאין ברירה וזה תהליך. התהליך הזה לדעתי ארוך מדי והיינו צריכים לראות כבר תוצאות בשטח. אשמח לשמוע את דעתכם לנושא המתואר. תודה רבה. ***חשוב לציין שכל הבעיות ההתנהגותיות החלו מתקופת גן חובה/כיתה א' ומאז ועד היום ניסינו כל מיני שיטות טיפול שונות. ציינתי את השנה ורבע האחרונות כי אני מניחה שזה הכי רלוונטי, אשמח לתרום מידע נוסף במידה ויש צורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 10 - דחוף!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 10

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/11/2008

חן שלום,
    לא פשוט להיות אחות גדולה לילדה עם קשיים בשליטה וביחסים עם בני הכיתה. נשמע שאת מודאגת גם לגבי אמא וגם לגבי אחותך.
    אני חושבת שאמך צודקת בכך שהטיפול הוא תהליך, אולם מחשבותייך, תהיותייך וטענותייך צריכות להגיע לדיון אצל הפסיכולוגית, הפסיכיאטרית והצוות החינוכי-טיפולי בבית הספר (מחנכת, יועצת, פסיכולוגית). אמא צריכה לחזור לגורמים המטפלים, וכדאי ליזום פגישה בין כל הגורמים המקצועיים לתיאום ולבדיקה מה הושג עד עכשיו.
    לעתים קרובות, השינוי התרופתי עוזר מאוד ואחרי שמוצאים את התרופה המתאימה חלה רגיעה והטבה.
    אמא ואת מאוד מושקעות בדאגה ובעזרה לאחותך, ואני מאחלת לכן שיחול שיפור ואחותך תרגיש טוב יותר.
    שירי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה, עוד בקשה קטנה

חן
    23/11/2008

אשמח לשמוע את דעתך לגבי הכדורים שניתנו לה. תודה תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחן

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/11/2008

חן יקרה,
    אינני פסיכיאטרית ולכן לא יכולה לייעץ לגבי טיפול תרופתי. אולם גם ללא היכרות עם אחותך לא ניתן להתאים לה את הטיפול היעיל ביותר עבור בעיותיה.
    מקווה שהשינוי בתרופות יעזור בהטבה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו