ילד חנון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד חנון
    ענת
    23/11/2008

בס"ד בני בן שבע בכיתה א' מסתדר עם חברים כאשר זה אחד על אחד אבל בכיתה עם אותם ילדים כשיש קונפליקט הוא תמיד המפסיד - חוטף מכות . לא יודע להחזיר פוחד כי"הם יותר חזקים ממנו לדבריו וגם פוחד שיגידו אותו למורה שוחחנו איתו רבות והסברנו שאנו נכעס אם לא יחזיר ואם לא יחזיר ימשיכו וירביצו לו וכל פעם אמר שהוא יחזיר אך כשהגיע המקרה שוב פחד להחזיר ולא עשה דבר.פנינו להורים של אותם 2 ילדים המנהיגים וגם זה לא עזר. פנינו למורה שדיברה עם התלמידים (מורה יחסית חדשה במערכת) אך גם זה לא הועיל. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד חנון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות בכיתה א

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/11/2008

ענת שלום,
    שאלתך מעלה שני עניינים שונים, הקשורים מעט ביניהם:
    ראשית, אין להסכין בשום פנים ואופן עם אלימות כלפי הילד. אם התגובה של המורה היא רפה מדי בעיניכם, אל תרפו מהעניין - פנו ליועצת, לפסיכולוגית ולמנהלת, על מנת שימגרו את האלימות וימשמעו את הילדים האלימים.
    שנית, אני חייבת להודות שהיה לי קצת קשה לראות את הכותרת של שאלתך. התגובה של בנך (להימנע מלהחזיר מכות) נראית לי די סבירה לאור העובדה ששני ילדים תוקפים אותו. אני משערת שאם היית הולכת ברחוב ושתי נשים היו ניגשות אלייך ומרביצות לך, היית משקללת בינך לבין עצמך את הכוח שלך מולן, וסביר להניח שהיית נסה מהמקום. הטענה שלכם כי אם לא יחזיר הם עלולים לשוב ולהרביץ לו היא נכונה, אך אין מקום לכעס שלכם אם אינו יכול לעשות זאת. אני חוששת שמא תגובתכם - שברור כי באה מתוך דאגה הורית - עלולה לעורר אצל הילד עוד יותר מתח ודימוי שלילי של עצמו, כילד חלש.
    אני מקווה שהצוות החינוכי יפתור את האלימות, שכן זו אחריותו, ושבנכם יהיה פנוי להסתגלות לכיתה א' וללמידה, שכן אלו הן משימות מורכבות לכל ילד.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו