מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד חנוןענת23/11/2008
בס"ד בני בן שבע בכיתה א' מסתדר עם חברים כאשר זה אחד על אחד אבל בכיתה עם אותם ילדים כשיש קונפליקט הוא תמיד המפסיד - חוטף מכות . לא יודע להחזיר פוחד כי"הם יותר חזקים ממנו לדבריו וגם פוחד שיגידו אותו למורה שוחחנו איתו רבות והסברנו שאנו נכעס אם לא יחזיר ואם לא יחזיר ימשיכו וירביצו לו וכל פעם אמר שהוא יחזיר אך כשהגיע המקרה שוב פחד להחזיר ולא עשה דבר.פנינו להורים של אותם 2 ילדים המנהיגים וגם זה לא עזר. פנינו למורה שדיברה עם התלמידים (מורה יחסית חדשה במערכת) אך גם זה לא הועיל. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בכיתה א
ד''ר שירי שדה שרביט23/11/2008ענת שלום,
שאלתך מעלה שני עניינים שונים, הקשורים מעט ביניהם:
ראשית, אין להסכין בשום פנים ואופן עם אלימות כלפי הילד. אם התגובה של המורה היא רפה מדי בעיניכם, אל תרפו מהעניין - פנו ליועצת, לפסיכולוגית ולמנהלת, על מנת שימגרו את האלימות וימשמעו את הילדים האלימים.
שנית, אני חייבת להודות שהיה לי קצת קשה לראות את הכותרת של שאלתך. התגובה של בנך (להימנע מלהחזיר מכות) נראית לי די סבירה לאור העובדה ששני ילדים תוקפים אותו. אני משערת שאם היית הולכת ברחוב ושתי נשים היו ניגשות אלייך ומרביצות לך, היית משקללת בינך לבין עצמך את הכוח שלך מולן, וסביר להניח שהיית נסה מהמקום. הטענה שלכם כי אם לא יחזיר הם עלולים לשוב ולהרביץ לו היא נכונה, אך אין מקום לכעס שלכם אם אינו יכול לעשות זאת. אני חוששת שמא תגובתכם - שברור כי באה מתוך דאגה הורית - עלולה לעורר אצל הילד עוד יותר מתח ודימוי שלילי של עצמו, כילד חלש.
אני מקווה שהצוות החינוכי יפתור את האלימות, שכן זו אחריותו, ושבנכם יהיה פנוי להסתגלות לכיתה א' וללמידה, שכן אלו הן משימות מורכבות לכל ילד.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
