קושי לחלוק בחפצים בגיל 4.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי לחלוק בחפצים בגיל 4.5
    עינת
    23/11/2008

שלום בני הוא ילד מאוד חכם חברותי נעים ורגוע. הוא בן 4.5 ואח לפעוטה בת 1 וחצי . הקושי שלי הוא שלבני מאוד קשה לחלוק בחפציו. אם זה כלפי אחותו שמבחינתו כל חפצי הבית שיכים לו ואינו רוצה שתיגע בדבר. ( כמובן שאיני מאפשרת זאת.) ואם זה כלפי חברים בני דודים או אפילו סבים וסבתות שבאים לשחק איתו . הוא אינו מרשה שיגעו אפילו בחפציו. עם הזמן הגענו למצב שחלק מהחפצים הוא מרשה שישחקו ( שבורים או כאלה שהוא כבר לא משחק איתם) אבל רוב המשחקים אסורים למגע ע"י אחרים. אני חשה שבכך הוא מפסיד המון. החברים שלו כן משתפים אותו מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי לחלוק בחפצים בגיל 4.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי לחלוק בחפצים

מיכל שמש
    23/11/2008

קטי שלום,
    על מנת שנוכל להבין את נקודת ראותו של בנך, דמייני לרגע מצב בו חברותייך היו באות לביקור בביתך, פותחות את הארונות, מתוסות בכלי האיפור שלך, ואולי אפילו מודדות על דעת עצמן את השמלה החדשה שקנית. משום מה אנו כמבוגרים מצפים מילדים שיתחלקו בחפציהם האישיים באופן טבעי, ואיננו מודעים מספיק לרגישת של חלק מהילדים לכך.
    בכל אופן, על מנת שהתנהגותו של בנך לא תפגעביכולת השתלבותו בחברה ובמערך המשפחתי, הייתי ממליצה לשוחח איתו. בשיחה ניתן כדאי להקשיב לתחושותיו ולתת לגיטימציה, ובמקביל לחשוב יחד על חלוקת הצעצועים לפרטיים בהחלט, ולכאלה שניתו לחלוק בהן. באופן כזה הילד יוכל לחוש יותר שליטה, ואולי בהמשך אף יוכל להתגמש עוד יותר. את הצעצועים שהגדיר כפרטיים יש להרחיק מילדים המתאחרים אצליכם, על מנת למנוע עימותים.
    לגבי האחות הקטנה,. הייתי מצעה שאת תגדירי צעצועים שהם שלה בלבד, במקביל לצעצועים שהגדרתם יחד כשל הילד בלבד, ולצעצועים המשותפים של שניהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו