בת 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 8
    אמאלה
    25/11/2008

ביתי בת 8.יש לה אח בכור בן 10.היא ילדה מאד אסרטיבית, עומדת על שלה.אני מוצאת את עצמי כל הזמן מתווכחת איתה,היא לא מקשיבה לי ולא לעצות שלי.לפעמים גם משקרת. יש לי איתה הרבה שיחות על כך והיא תמיד מתנצלת אך חוזר חלילה... גם אם אני נותנת עונש זה לא "מזיז " לה. ההתנהגות שלה גורמת להרבה צעקות ממני עליה. בנוסף אני חושבת שגם עם חברות שלה היא נוהגת להתווכח או לכעוס והיא גם מראה פרצוף כועס ואני חוששת שבגלל זה לא אוהבים לשחק איתה והיא בד"כ מוצאת את עצמה מחוץ לחבורה.אני מאד מודאגת. היא ילדה שמקבלת הרבה מאד חום ואהבה וחיבוקים ונשיקות וב"ה לא חסר לה כלום. אז למה היא כל הזמן רבה וכועסת? מטריד אותי שאני כל הזמן צועקת עליה מחוסר ברירה וגם אמרתי לה שזה לא נעיםלכולנו. ומטריד אותי שלא יהיו לה חברות ,אנני יודעת מה לעשות?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

מיכל לופו-שדה
    27/11/2008

שלום
    נשמע שאת ובתך נמצאות במאבק מתמשך על שליטה, בו בתך מנסה לבחון לא פעם גבולות ולהיות הקובעת. ילדים רבים נוטים לבדוק את הגבולות שלנו כהורים וחשוב כי ינתנו גבולות על מנת לעזור להם להרגיש בטוחים יותר. גבולות אינם אומרים בהכרח צעקות וכעס, אלא הבהרה חד משמעית וברורה כי בנושאים החשובים לך כאמא את מחליטה בבית ולא בתך. במקביל, חשוב גם לבחון באילו תחומים כן ניתן לתת לבתך לבחור ולהחליט, על מנת שתחוש כי היא בוגרת ויש לה שליטה בחלק מהדברים. נשמע לי כי שתיכן נכנסתן ללופ של מריבות וצעקות אשר לפעמים קשה מאוד להפסיק אותו. ישנם ילדים שמחפשים יחס ותשומת לב מההורים , גם אם באופנים שליליים, וחשוב לשים לב לכך. אולי היא זקוקה לזמן של שתיכן לבד. הייתי מנסה לשוחח איתה על נושא זה בשעות הערב, לא תוך כדי מריבה, לשתף אותה כי את מרגישה שאתן רבות הרבה וכפי שלך זה לא נעים וודאי גם לה לא נעים. להבהיר לה כי את אמא שלה ולכן את מחליטה דברים מסויימים, גם אם לעיתים זה לא מוצא חן בעיניה. ושוב, כן ניתן לשאול אותה מה היא מציעה כדי לפתור את המצב ומה היה עוזר לה פחות לכעוס.
    מעבר לכך, חשוב לי לומר כי מדברייך לא ברור לי כמה זמן מצב זה נמשך. האם התנהגות זו אופיינית לה מאז ומתמיד או שההתנהגות החלה בתקופה האחרונה. חשוב לבדוק האם קרה משהו אולי בבית הספר שגורם לה להיות כל כך כעוסה? אולי היא מרגישה דחויה, דבר שלעיתים קרובות גורם לעצב המתבטא כלפי חוץ בכעס.
    בנושא החברות, ניתן להתייעץ גם עם המורה בכיתה ולשאול כיצד היא מתנהגת במסגרת ביה"ס. ניתן אחה"צ לעזור לה על ידי כך שתזמין אליה חברה שהיא אוהבת להיות איתה ולחזק אותה כאשר היא משתפת את חברתה.
    אם הקשיים ממשיכים כדאי לפנות לייעוץ והדרכה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו