עזרו לי!!ילד חולמני!!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרו לי!!ילד חולמני!!!
    ליאת
    25/11/2008

שלום. אני חייבת עזרה כמה שיותר מהר. אני אם לבן 5 ולילדה בת שנתיים. אך הגדול שלי עושה לי את המוות. הוא מאוד חולמני וזה הפך להיות נושא היום בלי שנרצה בכך. זה בא לידי ביטוי בכל התחומים: אכילה איטית (עד שעה) התארגנות איטית במקלחת בבוקר - הוא מתיישב במקלחת ולא עושה כלום וכל הזמן צריך לאמר לו מה לעשות כי הוא חולם...., אפילו הדיבור שלו איטי. יש לציין שהוא חכם מאוד וגם מאוד סקרן,לא יקרה משהו שיעבור לידו ללא התייחסות. אך לאחרונה המצב ממש החמיר ואיננו יודעים מה לעשות יש לציין שנוירולוג בדק אותו (פניתי ברצוני) וגם רופא התפתחותי אומר שאין בעיה. אך אני עדיין נשארת עם הבעיה היומיומית הזו. מה לעשות????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרו לי!!ילד חולמני!!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לליאת

מיכל לופו-שדה
    27/11/2008

שלום ליאת
    אני שומעת שאת מוטרדת מההתנהלות האיטית של בנך. לכל אחד מאיתנו טמפרמנט וקצב התנהלות שונה. לעיתים קרובות אנו יכולים לראות הבדלים אלו כבר מלידה. ילד אחד הינו שובב, מהיר ואוהב להתנסות בדברים והשני, איטי יותר, זהיר, לעיתים מופנם וחושב על כל דבר לפני שהוא מתחיל, נוטה לשקוע בדמיונות וכו'.
    נראה כי הקצב האיטי של בנך כפי שאת מתארת מקשה יותר, בעיקר בשעות בהן צריך להתארגן לקראת הגן למשל או כשיוצאים מהבית. במצבים אלו , מאחר והוא כבר ילד גדול, אני ממליצה לך ראשית לדבר איתו על כך ועל העובדה כי בבוקר למשל כאשר אמא צריכה ללכת לעבודה מאוד חשוב כי הוא ינסה להתארגן מהר יותר. אפשר לעשות איתו ביחד טבלה של הדברים שהוא צריך לעשות בבוקר לפי הסדר, כגון- לצחצח שיניים, להתלבש, לאכול, וכו' (מאחר ויתכן ועדיין אינו קורא ניתן לצייר את הדברים) תתלו את הטבלה אצלו בחדר ליד המיטה. בכל בוקר ניתן לחזק אותו על ידי סימון סמיילי על הדברים שכבר עשה ולחזק אותו כאשר הוא מתארגן בזמן ובקצב מהיר יותר. ניתן לקנות לו שעון ולהראות לו את השעה בה צריך לצאת מהבית ודרך משחק שידמיין שהוא עושה תחרות עם השעון ומספיק את כל המטלות לפני שהשעון מצלצל כאשר צריך לצאת למשל.
    אם בכל זאת, זה לא עוזר ואת עדיין מוטרדת ניתן לפנות לייעוץ
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו