פחדים לאחר מקרה פריצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים לאחר מקרה פריצה
    אורלי
    26/11/2008

שלום רב, יש לי ילדה בת 3.5. חכמה ופקחית בצורה בלתי רגילה. לפני כחודש פרצו לי לרכב ליד הגן שלה. היא לא היתה עדה לפריצה וגם לא למראה החלון המנופץ, אבל היא הייתה עדה להיסטריה שלי כשחזרתי לגן לחפש טלפון להתקשר ממנו למשטרה. מאותו יום היא לא מפסיקה לדבר על המקרה, שואלת ומתחקרת כל יום מה קרה, איך קרה, מי עשה את זה, איפה הוא וכו'. היא לא מוכנה לשבת לבד במושב האחורי ברכב , לא מוכנה להיות במקומות חשוכים (לא היתה לה שום בעיה לפני המקרה), היא נצמדת אלי כל הזמן (דבר שלא היה לפני) וכל בן אדם זר שהיא רואה ליד הגן,מבחינתה זה הפורץ וצריך להעניש אותו. אני מנסה כל הזמן להרגיע ולראות לה שהכל בסדר והחלון שלם, לאמא יש תיק חדש ויפה וכל הכרטיסים חזרו לארנק. אני מבטיחה לה שאני לא אשאיר את התיק יותר ברכב ואני מנסה להרגיע שאין ממה לחשוש. כל הנסיונות הללו כושלים והיא חוזרת על אותם פחדים מידי יום. מה אני יכולה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים לאחר מקרה פריצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאורלי

ד''ר דוד וילנסקי
    27/11/2008

זה רק טבעי לדאוג אחרי עירוע כזה. אני מציע לא להשקיט את הדאגות שלה אלה לתת לגיטימציה לדאגות - לאפשר לה לדבר על זה, לצייר את העירוע, ולשחזר את זה במשחק. כל יום שעובר והסביבה נשארת יציבה יעזור לה לבנות את הבטחון בחזרה. אם את לא רואה שיפור תוך חודש את יכולה להתיעץ עם פסיכולוג ילדים. ד"ר דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו