קושי בהירדמות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי בהירדמות
    רונית
    27/11/2008

שלום,בתי בת השלוש מתקשה להירדם לבד ורוצה שנשכב איתה עד שתירדם. עד גיל שנתיים נרדמה לבד, אך בגיל שנתיים חלתה בשפעת קשה ומאז החל ההרגל להרדים אותה תוך כדי שכיבה לידה. לעיתים התהליך נמשך שעה ואני מרגישה שאני נהיית חסרת סבלנות ורוצה שהיא תעצום עיניים ותישן. יש לציין שלפני חודשיים עברנו לבית חדש, לכן אני מתלבטת כיצד לעשות את השינוי ואם בכלל להתחילו כעת.כמה שאלות: כיצד להרגיל אותה להירדם לבד? האם נכון לעשות זאת כעת?או לחכות, למרות שהיא כבר התרגלה לבית החדש. בשבועיים האחרונים קורה שבורח לה פיפי בלילה, ייתכן שזה מצביע על משהו ולכם כדאי לחכות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהירדמות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הירדמות לבד

מיכל לופו-שדה
    27/11/2008

שלום רונית
    ילדים רבים בגיל שלוש מתקשים ללכת לישון לבד וזקוקים לאחד ההורים לצידם.
    בהדרגה, בהתאם לקצב של הילד ולצורך של ההורים, חשוב לעזור לילד ללמוד להירדם בחדרו לבד. בגיל שלוש ניתן להסביר לביתך כי היא בוגרת וגדולה וכי אמא ואבא מרגישים ובטוחים כי היא יכולה ללכת לישון לבד. כמו כל גמילה חשוב כי הדבר ייעשה בצורה הדרגתית. ניתן לעשות איתה טקס השכבה במיטה עם קריאת סיפור , נשיקת לילה טוב וכדומה. לאחר מכן בתחילה לשבת לצידה כרבע שעה ואז לצאת. בהמשך לקצר את זמן השהייה לידה. כאשר מתחילים להרגיל אותה ללכת לישון לבד חשוב כי תשבו על כיסא לצד המיטה ולא תשכבו איתה ביחד במיטה.
    סביר להניח כי בהתחלה היא תקרא לכם ותדרוש את נוכחותכם. במצבים אלו ניתן לחזור לתת לה נשיקה לשבת מעט ושוב לצאת. על כל התקדמות ומוכנות מצידה להיות לבד בחדר חשוב לחזק אותה ולהתפאר בפני המשפחה על כך שהיא כבר גדולה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו