מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד היסטריי אצל שני ילדייליהי27/11/2008
בתי בת 5 שנים ו- 9 חודשים ובני בן 3 שנים ו-9 חודשים, מעל חודש וחצי נתקפו לי למצבי פחד היסטריים. יש לציין כי יש לי עוד תינוק כיום בן שלושה חודשים והילדים שלי מאד אוהבים אותו, והם לא מקנאים בו בכלל במיוחד שאני לא מחסירה מהם את תשומת הלב שלי אליהם, אפילו התחלתי להוציא אותם מהגן באמצע יום ולא יום שלם כדי שנהיה יותר ביחד ברגע שבני היה בן חודש. לפני 5 חודשים עברנו לדירה חדשה קצת יותר גדולה והיית משאירה אותם בבית כשהייתי יורדת לזרוק אשפה או להביא משהו מהאוטו והכל בהסכמה מלאה שהילדים מוכנים להשאר כמה שניות לבד ואפילו מבחינתם מראה על בגרות . באותה תקופה התחילה ההיסטריה אצל בתי קודם, השארתי אותה עם אחייניתו של בעלי (שהיא בת 9 והיא ילדה מאד חרדתית), לרגע בשביל להביא משהו מהאוטו וכשעליתי ראיתי את הבת שלי לא מפסיקה לבכות כולה מאובנת לא זזה ממקומה ואת האחיינית של בעלי מדברת עם אמא שלה בטלפון ואומרת לה שעזבתי אותם ואני לא חוזרת. יצאתי מהבית בדיוק ל- דקה וחצי (וגם זה בהגזמה). מאז הבת שלי מאוד חרדתית בצורה היסטרית לחלוטין, שהיא כל רגע באה לבדוק איפה אני ואם אני בחדר אחר והיא לא רואה אותי, היא כבר מתחילה לצעוק ולבכות. החרדה הזו עברה יפה יפה גם לבן שלי שהוא נהיה יותר גרוע ממנה. אני ובעלי בד"כ לא עוזבים אותם לבד, תמיד לבתי היה לה את הבעיה הזו להשאר עם בייביסיטר או עם חמתי, או ללכת אל חברות , היא תמיד רוצה שיבואו אליה. השבוע היה לנו אירוע והיינו חייבים ללכת ביחד (בד"כ רק אחד מאתנו הולך בגלל הפחד), הבאנו לבייביסיטר את גיסי (אח של בעלי) שאותו הם מכירים טוב מאוד, וכשהיינו צריכים לצאת מהבית שני ילדיי שמו את הרגלים בדלת לא נתנו לנו לצאת והבטיחו בבכי שהם יהיו ילדים טובים ושהם לא יעשו לנו בעיות ויתנהגו הכי טוב רק שלא נעזוב אותם ושלא נלך ביחד. שניסינו בעדינות וברוגע להסביר להם שאנחנו הולכים למסיבה ועוד שעתיים נחזור הביתה, ראינו את הפחד שלהם בעיניים, כמה שהם מפחדים וזה מאוד כואב לראות את הפחד הזה. גם אם שכחתי משהו באוטו אין סיכוי בעולם שהם יתנו לי לרדת להביא אותו, גם אם זה משהו בשבילם, הם יעדיפו לא לקבל את זה ושאני לא יירד שניה וחצי להביא. אנחנו חייבים עזרה, אנחנו חייבים לדעת איך לדבר איתה, שלא נעשה טעויות או שלא נענה בתשובות לא נכונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליהי
מיכל לופו-שדה27/11/2008נשמע ששני ילדייך נמצאים כרגע בחרדה מפני כל פרידה ממך ומבעלך. פחדים וביניהם גם פחד מפרידה הינם דבר נורמטיבי אצל ילדים. עם זאת, כרגע המצב שאת מתארת הוא מוקצן ומחמיר בתקופה האחרונה. מתיאורך עולה כי למעשה בתך הבכורה החלה ב"מעגל" החרדה ובנך אולי מצפייה בה החל גם הוא לפחד.
נסי לשבת ולשוחח עמם על כך. חשוב להסביר להם כי בכל מקרה שאת נפרדת, את חוזרת, בדיוק כפי שקורה בבוקר כאשר הם הולכים לגן ואח"כ את מגיעה לאסוף אותם. בכל מצב בו את עומדת להיפרד הכיני אותם לכך מראש והסבירי להם לכמה זמן את הולכת ומתי תחזרי. חשוב לומר להם מי ישמור עליהם, וכי הפרידה לא תיעשה במפתיע. ניתן להשאיר להם חפץ שלך שמזכיר להם אותך בזמן שאת יוצאת . אפשר לתרגל איתם מצבים של פרידה אפילו בתוך הבית, במשחק בו את נכנסת לחדר והם מחכים לך בחוץ.
מעבר לכך, חשוב לציין כי בתקופה האחרונה את וילדייך עברתם מספר שינויים משמעותיים, מעבר הדירה ולידת אח. אלו אירועים משמחים ומרגשים אך גם מלחיצים. יתכן כי החרדה הפתאומית של בתך הינה הדרך שלה לבטא את הקושי להתמודד עם שינויים אלו בצורה עקיפה. נסי לשוחח איתה ועם בנך על הרגשות שלהם לגבי המעבר לבית החדש והתווספותו של אח חדש למשפחה.
חשוב לתת לגיטימציה גם לרגשות טובים וגם לרגשות לא טובים.
בכל מקרה, אם החרדות נמשכות אני ממליצה לפנות לייעוץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)