אמא ואבא מתוסכלים מאוד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא ואבא מתוסכלים מאוד
    ליאת
    17/07/2007

שלום
    מצטערת מראש על האורך, אבל התסכול וחוסר האונים....
    ביתי בת השנתיים ושמונה חודשים, עושה לנו חיים דיי לא פשוטים, לראשונה בחיינו הגענו לחוסר אונים מוחלט.
    ביתינו היא הבכורה (כעת אני בהריון חודש חמישי), הילדה היא ילדה טמפרמנטית בעלת אינטיליגנציה רגשית מאוד מפותחת. באופן כללי יש לה דעות ורצון עז (המתאים לגילה) לעשות הכל לבד. שזה טוב. אבל- בחודשים האחרונים כל דבר שהיא רוצה או מבקשת היא עושה זאת ביללות ובכי בלתי נסבל, וכשאנו אומרים לה" נשמח לתת לך את מה שתבקשי, או להתייחס למה שתגידי אם תעשי זאת ללא היללות", חשבנו שזו שיטה טובה אבל לאור החודשים שעברו המצב נשאר אותו דבר.

בנוסף בחודשיים האחרונים היא תובעת את תשומת ליבי באופן בלתי נסבל- אם אני מדברת בטלפון, אם אני משוחחת עם בעלי, או עם כל אחד אחר, היא תמיד שם ברקע , מנדנדת בוכה שאני אתייחס אליה, זה לא עוזר כשאני אומרת "אמא מייד תהייה איתך אהובתי" , היא פשוט מתחליה לרקוע ברגליים ולבכות.

יש לציין שאנו גרים ביחידת דיור בבית חמתי, כך שהיא מבלה בחברת מבוגרים רבים לרוב, על אף שאני מאוד דואגת להפרדה וזמנים שהם רק של המשפחה שלנו.

אתמול היה לי ארוע קשה נורא איתה, בפעם הראשונה נאלצתי לגרור אותה בכח מבית סבתא ליחידה שלנו, כי היא התעקשה שאעמוד לידה מול המזבה על מנת שתבחר לה משהו משם, אני הייתי באמצע ארוחת הערב, אמרתי לה שאני כרגע אוכלת ושהיא תוכל לבחור לה מה שהיא רוצה, ואז התחליה בהתפרצות של בכי בלתי נסבל, גררתי אותה למעלה בכוח. היא בכתה כ-5 ד'ק' הודעתי לה שכשתסיים אז נוכל להיות יחד. אחרי שהרוחות נרגעו, המשיכה בשלה כמובן שאומרת "לא" לכל דבר- בואי נצחצח שיניים- לא- וכו כמעט על כל דבר "לא"! והבקר ממש צרחה את ה-"לא" , אני פשוט מבוהלת ממה שנהייה ממנה, והכי קשה לי זה האוירה הבלתי נסבלת שנוצרת בינינו. ..

האם לדעתכן היא עוברת משהו?

ד.א- יש לציין שבשלושת החודשים הראשונים להריוני כמעט ולא טיפלתי בה בגלל המצב הפיסי שהייתי שרויה בו. אך אבא שלה והסבתות היו כל הזמן סביבה, כמובן שאין כמו אמא(לרוב) אבל זה היה המצב, התאוששתי לפני כחודש בערך.

אודה על כל תגובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא ואבא מתוסכלים מאוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה ורה לכולם, אל דאגה

דיאנה
    17/07/2007

שלום לך,

גם אני חוויתי את אותו הדבר לפני שנה לערך, ואני כ"כ מבינה אותך יקירתי את לא יודעת כמה.

כשהתחלתי הריון בני היה בן 1 וארבע .
    בארבעת החודשים הראשונים לא יכולתי לתפקד, היו לי בחילות ועייפות עצומה. לא היה לי את היכולת להריח תסלחי לי את הצואה שלו שהיה עושה בחיתול כי הייתי הרי רגישה לריחות ובאופן כללי היה לי מין ריחוק מהילד כי לא התחשק לי פשוט לעשות כלום. ס-מ-ר-ט-ו-ט על הספה.
    אני חושבת שכל אמא חווה את זה מתישהו כמובן אם הילד הבכור עודנו קטן.
    בכל אופן הילד הרגיש שעובר עליי משהו והתגובה מצידו לא אחרה לבוא.
    הוא התחיל להשתולל התקפות זעם ובד גבולות והיכה וכל דבר "לא"! כמו שאת מתארת .
    ואני מדברת איתך על ילד שאפשר להגדיר אותו "מין סוג של מלאך.
    תיראי אין ספק שזה עושה להם משהו. הם כ"כ מחוברים לאמא ברמות יוצאות דופן שכמה שתנסי לשדר שהעניינים כרגיל הם יודים בדיוק מה קורה איתנו.
    ילדתך כרגע מנסה להבין כל הזמן האם אהבתך עדיין בתוקף , ובודקת אתכם כל הזמן ועליכם לשדר לה שהיא אהובה כל הזמן אפילו שאתם כועסים עייפים וכו'. לציין זאת והמון חיבוקים.
    ואת צריכה להבין ולהפנים שאת ניכנסת לתקופה ממש לא קלה (מצטערת אך זאת האמת...) שבה ילדתך מתחילה להפנים שמצטרף/ת עוד ילד/ה למשפחה ושמקומה במשפחה שעד היום קיבל העדיפות על, מרכז תשומת הלב. אבא ואמא היו רק שלה ,פיתאום תצטרך להתחלק עם עוד מישהו וזה לא משהו שיתקבל מצידה בשימחה גדולה למרות שזאת שימחה מאוד גדולה רק שהיא עוד לא מבינה שההורים שלה מביאים לה מתנה גדולה מאוד לחייה אח/ות.
    אל תשכחי שיחד עם זאת היא גם מבחינה התפתחותית בגיל שנתיים הנורא, שבו היא מפתחת את אני העצמי שלה , הרצון להיות עצמאיים ליראות איפה מקומם בעולם איפה הגבול ומתחיל ואיפה ניגמר וכו'.
    אתם אם המון סבלנות ואהבה תוכלו אולי קצת לעזור לה במה שהיא חווה, אולי לשבת איתה, להסביר לה על התקופה הזו בקצרה ועיניינית (לא להרבות בהסברים מיותרים וארוכים בגיל הזה)
    לקרוא לה ספרים על הנושא של אחים חדשים. ועם כל הקושי לנסות לתת לה המון תשומת לה אך לא לוותר על הצבת הגבולות שהיא כ"כ זקוקה לה. זה יעבור עם הזמן.
    וגם שתלדי את צריכה לשתף אותה בגידול התינוק שתרגיש "האחות הגדולה" שתביא לך חיתול ומגבונים ושתרגיש שהיא עוזרת לך יהיה לה סיפוק ולא תרגיש שהיא מחוץ לעניינים.
    מקווה שעזרתי.
    ושוב זאת רק תקופה וזה עובר.
    בהצלחה. מקקוה שעודדתי במקצת.
    דידי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת לידה

שרון באומל
    18/07/2007

שלום ליאת.
    הבטן המפתחת ותהליך ההיריון גורמים, באופן טבעי, לריחוק בינך לבין בתך, לעומת האקסקלוסיביות שלה בעבר. בנוסף, כתבת שהתנאים הפיסיים גרמו לכם להתרחק בשלושת חודשי ההיריון הראשונים. נראה לי שבתך מגיבה להיריון המתפתח, ושואלת, דרך ההתנהגות שלה, מה יהיה ביניכן (וכן בינה לבין בעלך) כשיגיע אחיה החדש (או אחותה). לכן, הייתי מתייחסת למצב זה. יש ספרים בנושא, ואפשר להתחיל לקנות. אפשר גם לכתוב ספר עליה ועל מה קורה לילדה כאשר מגיע אח חדש הביתה. הייתי מציעה להתייחס לכל קשת הרגשות: החלמאהבה ושמחה וכלה בקנאה, כעס ועצב. אולם, החשוב ביותר, לא להשאיר אותה בחוסר ודאות, אלא לספר לה בדיוק מה יהיה. זה יכול להקל עליה ולהכין אותה. והעיקר: היא תדע שהמקום שלכם בלב, ששמור רק לה, לא יקטן. פשוט הלב שלכם יתרחב לקראת קבלת חבר חדש למשפחה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו