מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התעללות בילדדנה29/11/2008
תודה על תשובתך אלי רציתי להתייעץ בשנה שעברה הכל נבע מאובבסיה של ילדה לפגוע בביתי וכולם עשו מה שהיא פקדה עליהם שמעתי אני לא יודעת עד כמה זה נכון שהיא מאיימת שילדים גדולים יותר ירביצו להם אם הם לא יעשו מה שהיא מבקשת כשהמנהלת אמרה שהיא מבטיחה לשים לזה סוף כך בבת אחת ההתעללות נפסקה כמו שלוחצים על השלטר וכם הכפתורים יורדים לא לגמרי אבל ישבה על טורים נמוכים היא אמרה לא לדבר עם ביתי שבנות קראו לנסוע איתן לתל אביב היא אסרה זאת וזה מה שנקרא על טורים נמוכים כי ביתי הצליחה להתחבר לכמה בנות והיתה לה חברה טובה שהן היו מאוד מחוברות בחופש הגדול היא הצטרפה אליהם והן נהיו שלישיה חשבתי שהילדה נגמלה מלפגוע בביתי אפילו שאותה ילדה בבת אחת הפסיקה את הקשר עם ביתי השנה ביתי עוברת בדיוק את אותו המצב שהיה בתחילת שנה שעברה מאז שכתבתי לך דברים התבהרו לי חשבתי שההתעללות שביתי חווה זאת שוב השנה לא קשורה אליה עכשיו מתברר לי ששוב היא זאת שנותנת את ההוראות "מבקשת" מילדה לקלל אותה מילד לזרוק עליה כסא ומילדים היא "מבקשת" לזרוק עליה ניירות באמצע השיעור אני די בשוק מזה היא לא היתה אמורה להיגמל מלפגוע בביתי האם זוהי לא אובססיה אני הולכת רחוק מידי שנה הבאה הן הולכות לתיכון האם זה לא מסוכן דברים ששמעתי מדליקים לי עכשיו נורות אדומות אני לא רוצה להאמין בזה כדי לא להכנס לפרנויה אבל דברים במדינה שלנו מתרחשים כל יום איך מפסיקים את האובססיה מלפגוע בביתי מילדים שמענו שהיא קנאית בצורה קיצונית למי עלי לפנות ומה עלי לעשות התוצאה היום שביתי לא מוכנה להכנס לכיתה זה טראומתי בשבילה לא רוצה לעבור שוב את מה שעברה בשנה שעברה כיום בית הספר בתמונה אבל נראה לי שמה שהם עושים זה כיבוי שריפות במקום לטפל בהצתה נכון לרגע זה ביתי יושבת בבית בימים הקרובים יהיו לנו שיחות עם המורה והיועצת אבל אני חוששת ששוב זה יהיה זמני בבקשה תייעצי לי מה לעשות איך לתייחס לעניין ולמי כדאי לי לפנות בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות
מיכל לופו-שדה29/11/2008שלום דנה
המצב שאת מתארת אכן נשמע מטריד . בתך נחשפת שוב ושוב להצקות מאותה ילדה, אשר גורמת לאחרים להציק לה ולפגוע בה גם הם. מצב זה חייב להיות מטופל במסגרת בית הספר.
טוב שאת פונה שנית למחנכת וליועצת, אך חשוב להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר. אני מאמינה שכניסתה לתמונה הכרחית, מאחר ויש צורך שהיא תראה את בתך ואותך, ותמליץ למחנכת,למנהלת וליועצת כיצד לפתור את מצב. נשמע שיש צורך בשיחה והתערבות עם כלל בני הכיתה ואולי גם עם ההורים בנושא התעללות בכלל ולהפעיל דרכי תגובה בהתאם.
העובדה שעקב התעללות זו בתך נמנעת מללכת לבית הספר פוגעת בבת שלך ומצב זה לא יכול להימשך. חשוב שבתך תחזור לבית הספר בהקדם, לא רק מבחינה לימודית, כי אם בעיקר מבחינה רגשית. חשוב לחזק את הבטחון שלה, להציע לה רעיונות כיצד להגיב במצבים שמטרידים אותה. חשוב שבבית הספר תהיה לה כתובת של מבוגר אליו היא יכולה לפנות ולשוחח איתו כאשר קשה לה, אם זו המחנכת או היועצת או מורה אחרת שנמצאת יום יום בבית הספר. בנוסף, חשוב לחזק את הקשרים שלה עם אותן בנות שסיפרת שכן התחברה איתן. שתיפגש איתן ותימנע בשעות אחה"צ מלהיפגש עם אותה ילדה במציקה לה כל כך.
ושוב אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוגית של הבית ספר וכן לייעוץ פסיכולוגי והדרכה לך ולביתך שסובלת כרגע ממתח ולחץ רב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)