ילדה בת 9

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 9
    יעל
    30/11/2008

שלום,אני אם ל-2 בנות האחת בת 9 והשניה בת 3 ..ואני רוצה לספר כאן על ביתי הגדולה. אבללפני זה ,אני נמצאת בתהליך גירושין והאבא אינו חיי קרוב לחצי שנה עימנו .הילדה בכיתה ד' . בהיותה בכיתה ג' עברנו באמצע השנה לעיר אחרת, ועברנו כולנו הרבה תהפוכות .הילדה אינה ממושמעת, היא לא מקשיבה לי , לא מעניין אותה מה ביקשתי ומה אני צריכה ממנה , שב וכל מה שקשור בלימודים נידחים לשעת ערב מאוחרת, ומה שמעניין אותה זה המחשב והטלווזיה, כל בקשה ממני אליה מלווה בצעקות וכעס שלא נגמר, לא פעם ניסתי לנקוט בעונש אבל זה פשוט לא עובד ,אני מקלה איתה ושוכחת שנתתי עונש, היא מתחצפת וכשאני נותנת פליק היא מחזירה לי, היא משקרת לא פעם וכל הזמן היא נעשית מתוחכמת יותר , בביה"ס ההנהלה כך אמרו לי היא מציקה לילדים ,ללא שום סיבה ניראת לעיין, מבחינה לימודית הציונים לא כ"כ טובים והיא נורא חלשה. גם מבחינה חברתית ,אין לה הרבה חברים וחברות ,לא בכיתה ולא בשכונה, לא פעם ראיתי שהיא זורקת כל מיני מילים לא לעניין לילדים שלא שו לה כלום, אני מאוד אוהבת ומחבקת ומנשקת ,גם היא עשתה מעשה לא טוב, אני יושבת איתה הרבה רק אני והיא , משחקות יחד בזמני הפנוי {בכל זאת יש לי ילדה בת 3 } משתדלת לתת להן שווה בשווה ולא לעשות שום הפליות בינהן.. אני מאוד מיואשת , היא פשוט לא מבינה שאני היא הסמכותית כאן, ושאני מחליטה משהו גאם זה לא מוצא חן בעניה . אשמח לקבל טיפים ועצות איך להתנהג איתה... תודה. יעל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 9

ד''ר שירי שדה שרביט
    30/11/2008

יעל שלום,
    את מתארת כי בתך סובלת מקשיים רבים, בתחומים שונים: ההורים נמצאים בתהליך גירושין, מעבר לעיר אחרת והסתגלות לסביבה חדשה, קשיי למידה וקשיים חברתיים. לאור תיאורך, אני ממליצה לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג המטפל בילדים.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 9

יעל
    30/11/2008

כל מה שכתבת כאן אני יודעת כבר. ציפתי לכמה טיפים ועצות ,לפני שאת מייעצת לי לגשת לפסיכולוג. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 9

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/12/2008

יעל יקרה שלום,
    נראה לי שבתך נמצאת כעת תחת לחצים חזקים מכל מיני כיוונים כפי שציינתי קודם. תוכלי לעזור לה בהפחתת הלחצים המופעלים עליה, למשל בשיחה עם הצוות החינוכי שיפחית את הדרישות ממנה בזמן הקרוב. תוכלי גם לעזור לה להתחבר עם ילדות ממקום מגוריכם, על-ידי התחברות עם אמהות בסביבה, או להפגיש אותה עם קרובי משפחה או חברים מהסביבה הקודמת. אם תהיה לה תמיכה חברתית מצד המשפחה ומצד בני גילה, הדבר יסייע לה לעבור את ההסתגלות לשינויים. לטעמי, עדיף לתמוך בה כרגע בקשיים הרגשיים וכשהמצב יותר יתייצב, לחזור להשקיע בעזרה לימודית.
    כמו כן, חשוב ביותר שהילדה תמשיך בקשר קבוע ורציף עם אביה, על אף הגירושין הקרבים.

יעל, חשוב לי לציין שיחד עם כל האמור לעיל, מהתיאור שלך עולה שבתך ואתם תוכלו להיעזר מאוד בטיפול פסיכולוגי. אם תרצי, אוכל להפנות אותך למסגרות ציבוריות או למטפלים פרטיים באיזורך.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו