בעיות בשינה אצל בתי בת השנה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בשינה אצל בתי בת השנה
    אורטל
    01/12/2008

אנחנו עברנו דירה ונעשו שינויים מאוד משמעותיים בחייה של גאיה הקטנה שלנו , ולכן גם שמתי לב לשינויים בהתנהגות שלה זה התחיל כאשר הכנסנו אותה לגן החדש היא הייתה חסרת מנוחה ובכתה ללא הפסקה במשך שבוע , אך בתוך תוכי ידעתי שזה זמני והתאמתי את עצמי לרצונות שלה וזה אכן עזר מאוד כי בתוך שובע היא כבר החלה לישון ולאכול בגן כמו שצריך היא משחקת ואף לא מייבת כשאנחנו שמים אותה בגן היא נמרצת וחייכנית , הבעיה בגן נפתרה והבעיה האמיתית והגדולה עוד נשארה . עם השינוי במעבר גם שינינו את מקום השינה שלה,מרגע שנולדה היא ישנה איתנו בחדר וברגע שערנו סידרנו לה חדר משלה ,כשהיא באה לדירה החדשה אז עשיתי לה היכרות עם המטבח החדש והסלון והחדר של אמא ואבא ורק בסוף החדר שלה עם הצעצועים שלה והמיטה החדשה שלה ומאותו לילה גאיה חסרת מנוחה בשינה שלה בוכה בכי קורע אני קמה אליה מנסה להרגיע היא חוזרת לישון וזה חוזר חלילה בכל שעה ובלילה שאחרי ובלילה שלאחר מכן ככה כבר שלושה שבועות וזה פשוט קשה אני חייבת לדעת אך אני יכולה לעזור לה לקבל את השינוי הזה ולגרום לה סופסופ לישון לילה שלם מבלי לבכות וכל זה כמובן שיהיה בחדר שלה . בבקשה תעזרו לי אני ממש זקוקה לעזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות בת שנה לשינויים

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/12/2008

אורטל שלום,
    גאיה אכן עברה תהפוכות רבות בזמן קצר, אולםההסתגלות המהירה שלה לגן מעידה כי היא יכולה להתאים עצמה לשינוי ולתפקד היטב.
    נראה לי כי הדבר המשמעותי ביותר במעבר של גאיה ללינה בחדר החדש הוא המידה בה את תרגישי בטוחה בשינוי ובטוחה בהוצאתה מחדרכם. שימי לב, כי כשהאמנת בכוחותיה של הילדה להתארגן בגן החדש, היא הצליחה לעשות זאת בקלות. חשוב כי את ובן זוגך תחליטו האם אתם שלמים עם העברתה לחדר משלה, ואם כן - תהיו מוכנים לעזור לה במשך ההסתגלות.
    תהליך ההרדמה מתחיל בארוחת ערב טובה ומקלחת מרגיעה. כדאי ליצור טקס לקראת השינה של הקראת סיפור במיטה, הנקה/בקבוק אם יש ושימוש בחפצים אהובים כמו בובות.
    במשפחות רבות, הילדים נרדמים בקלות רבה יותר וחוזרים לישון מהר יותר במהלך הלילה כשהאב הוא זה שמנהל את התהליך, והוא זה שבא לילד במהלך הלילה. היו סבלניים, שכן התהליך אמור לארוך זמן. התאזרו בסבלנות שהיתה לכם בזמן המעבר לגן החדש.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל יש לי עוד שאלה

אורטל
    01/12/2008

כאשר גאיה מתעוררת ומבינה שהיא נמצאת בחדרה היא בוכה בהיסטריה ואף מושיטה את ידיד אלינו על מנת שניקח אותה , השאלה שלי היא מה כדאי לעשות כדי שהיא תדע שאנחנו איתה . והאם יש לתנהגות שלה קשר לחרדת נטישה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר חדר

מיכל לופו-שדה
    02/12/2008

שלום
    אורטל
    הבכי של גאיה הינו נורמטיבי וטבעי מאחר ו גאיה עוברת כעת כפי שתיארת מספר שינויים ומתמודדת יחסית היטב. עד כה גאיה הורגלה לישון איתכם וכעת למעשה היא צריכה להתרגל לשינוי במיטה ובחדר. שינוי זה מצריך זמן הסתגלות. על מנת לעזור לה להסתגל למיטה החדשה ולחדר החדש ראשית, דברו איתה על כך. גאיה אמנם בת שנה אך ילדים מבינים יותר מאשר נדמה לנו. תנסו ליצור שגרת השכבה מסודרת, עם מקלחת בערב, בחדר שלה ניתן לשים פוף או כרית נעימה עליה ניתן להקריא לה סיפור לפני השינה, אח"כ להכניס אותה למיטה שלה ולשבת לצידה בזמן שהיא מנסה להירדם על מנת להקנות לה תחושת בטחון שאתם נמצאים איתה . אפשר בזמן שהיא שוכבת במיטה לתת לה בובה או חפץ שהיא אוהבת , ללטף אותה ולהרגיע אותה. במהלך הלילה כאשר היא מתעוררת חשוב בגיל זה לגשת אליה על מנת להראות לה שהיא לא לבד ועל אף שאתם בחדר הסמוך אתם קשובים לה. בלילה חבקו אותה, הרגיעו אותה, ניתן גם לתת לה לשתות אם היא רוצה, ואז והחזירו אותה למיטה שלה. כאשר היא נרגעת ומתחילה להירדם חזרו לחדר שלכם. בבוקר כשגאיה מתעוררת במיטתה חזקו אותה.
    אם תשמרו על שגרה ותהיו אתם רגועים ובטוחים בהחלטה שלכם של העברתה למיטה משלה, אני מאמינה כי בהדרגה היא תסתגל לשינוי גם היא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו