ילד להורים גרושים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד להורים גרושים
    א.א.
    01/12/2008

שלום, אני אם גרושה לילדה בת שנה ו-10 חודשים. אני ואב ביתי נפרדנו סופית כאשר הילדה הייתה בת 8 חודשים כאשר גם עד אז המגורים המשותפים היו לסירוגין. אני והילדה מתגוררות במרחק רב מהאב ויוצא כי הילדה פוגשת את אביה אחת לשבועיים בסופי שבוע, כאשר בסופי שבוע הללו המפגש הוא אינטנסיבי ובן שעות ארוכות אולם ללא לינה. לי יש בן זוג מזה כחצי שנה. עד כה הילדה פגשה את בן זוגי כפעם עד פעמיים בשבוע. אני פונה בשאלה על מנת לקבל חוו"ד מקצועית לטענה שמעלה אב ביתי, לטענתו עלי להימנע לחלוטין ממפגשים בין הילדה לבן זוגי החדש וזאת ממס' סיבות: הראשונה- גיל הילדה הוא צעיר מאוד ועל כן עלולה היא להיפגע, השניה- מאחר והילדה רואה את אביה אחת לשבועיים מעמדו אינו יציב לחלוטין ועלולה היא להתבלבל בזהות האב הביולוגי שלה. לגרסתו של האב עליה להימנע לחלוטין מפגישות עם בן זוגי כיוון שהן מזיקות לנפשה הרכה של הילדה. לטענתי לא נגרם כל נזק לילדה וזאת מאחר והיא יודעת מי הוא אביה (למרות שהיא פוגשת אותו אחת לשבועיים אני טורחת להזכיר אותו מדיי יום ולומר לה עד כמה הוא מתגעגע אליה) ובנוסף קיים קושי רב ביישום בקשת האב מאחר והילדה בחזקתי ועליי להמשיך בחיי. אני פונה בבקשה לקבלת חוו"ד מקצועית מאחר וכפי הסברתי לעיל דעותינו חלוקות ואנו רוצים רק בטובתה של הילדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד להורים גרושים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה להורים גרושים

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/12/2008

שלום,
    כמובן שלא ניתן לתת לך חו"ד ללא היכרות של ממש עמכם, אולם מדברייך עולות מספר נקודות חשובות:
    ראשית, הילדה תמיד תבחין בין אביה לבין גברים אחרים, ללא קשר למידת נוכחותם בחייה. ככל שהיא תגדל היא תבין את המושג "אבא" ואת משמעות הקשר הביולוגי שלה ושל אבא. אולם יחד עם זאת, אם האב חש כי אינו נוכח מספיק בחיי הילדה, הוא יכול לשמור על קשר גם כשאינו יכול להיפגש עמה - בצ'אט, בשיחות טלפוניות, בשליחת מכתבים שאת תקריאי וכדומה.
    שנית, חלק ממשמעות הפרידה הוא שלכל אחד מכם עשויה להיות משפחה חדשה, שהילדה תשתלב בה, על אף הקושי של הצד האחר.
    שלישית, וחשוב מכל, למרות שנפרדתם אתם עדיין הורים לילדה משותפת. התיאום ההורי ביניכם הוא משמעותי ביותר לטובת הילדה ולטובתכם.
    אני מאחלת לכם שגידול הילדה יהיה מוצלח ומתואם ככל האפשר,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו