מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להשאיר תינוק בפעם הראשונה עם סבתארובי02/12/2008
שלום ! בני בן 3 חודשים וקצת ואני צריכה לנסוע היום לתמוך באח שלי שמופיעה באח הגדול. רציתי לדעת אם זה יכול לגרום לו לחרדת נטישה או חוסר אמון אם אני משאירה אותו עם אימא שלי מ-19:00 -01:00. קשה לי מאד להשאיר אותו אך לדעתי זה יהיה בשבילו עוד יותר סיוט אם אני אקח אותו איתי לאולפני הטלויזיה. אני ממש מרגישה רע להשאיר אותו ובוא בזמן מרגישה צורך לתמוך באח שלי . מה עושים? אם אדע שלא יגרם לו נזק אולי אהיה יותר רגועה. (אני מניקה וחשוב לי לציין שבזמן האחרון הוא התחיל לבכות כשאנשים זרים וגם סבתות מחזיקות אותו על הידיים. רק איתי ועם בעלי הוא רגועה. לפעמים הוא מפתיע ולא בוכה- בעיקר כשהוא אכל וישן טוב באותו היום.)אשמח לתשובה בהקדם. תודה ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השארת תינוק
מיכל לופו-שדה02/12/2008שלום ענבל
אני שומעת שאת מוטרדת ואולי חשה קצת אשמה לקראת עזיבת ילדך בפעם הראשונה. רגשות אלו מובנים וטבעיים מאוד. בחודשים הראשונים הקשר שלך עם תינוקך הוא קשר ראשוני ואינטנסיבי מאוד. יתכן ואת מרגישה כי את מכירה אותו יותר מכל אחד אחר ויודעת לזהות את צרכיו היטב. . לכן, החשש להשאירו בידיים של אחרים, גם סבתא, הוא נורמטיבי מאוד.
כפי שאת רגילה ורוצה להיות איתו, כך גם בנך. הבכי של ילדך כאשר הוא נמצא עם אנשים זרים מסמל על התתפתחות תקינה ובריאה. בנך רגיל לשהות עימך ועם בעלך יותר מאשר עם כל אחד אחר והבכי הא בסה"כ דרכו לומר שהוא רוצה להיות בידיים בהן הוא מרגיש בטוח ורגוע.
עם זאת, לעיתים כהורים אנו נאלצים להיפרד מילדנו למספר שעות ולעיתים אף ליותר. בנך בן שלושה חודשים, וזיכרי שלא מעט אמהות בשלב זה חוזרות לעבודה ועוזבות את ילדיהן לכשבע שעות ביום ולא נגרם לילדיהם נזק. חשוב שתלכי רגועה, דבר שירגיע גם את בנך וגם את אימך.
זיכרי כי את משאירה את ילדך עם אימך ואני מניחה שאת סומכת עליה שתשמור על בנך ותעדכן אותך במקרה הצורך. חשוב שתשאירי לאימך כמה שיותר הוראות ברורות ביחס לטיפול בו באופן שיאפשר לתינוק לקבל את הטיפול אליו הוא רגיל ויאפשר לך ולאימך לחוש רגועות יותר, למשל חלב שאוב או תחליף חלב למקרה ויהיה רעב,, אם ישנו חיתול, מוצץ או חפץ שהוא רגיל להירדם איתו. תנחי אותה לגבי האופן שבו הוא רגיל להירדם וכדומה.
נכון שהפרידה בפעם הראשונה קשה, עם זאת, לעיתים יציאה מהבית ללא התינוק לאחר לידה בפעם הראשונה עשויה לגרום לך גם הנאה .
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)