מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי בטןויגויזר אילנה02/12/2008
שלום לפסיכולוגית נכדתי בת 6 והיא בגן חובה ובצהרן. לאחרונה היא התחילה להתלונן על כאבי בטן ועל רצון להקיא. בבדיקת רופא ילדים לא נמצאו ממצאים כל שהם שמצביעים על מחלה זו או אחרת. אני רוצה לציין כי נכדתי מאוד בעייתית באוכל ונראה לנו שהכל נובע מהאי רצון שלה לאכול כלומר כשמתקרבת שעת האוכל היא מתחילה להתלונן ופורצת בבכי שכואב לה ואז קוראים לאמא שתבוא לקחת אותה, אך יחד עם זה גם כשהיא בבית יש לה ימים שהיא מתלוננת על כך. ברצוני עוד לציין כי היא ילדה מאוד מקובלת בגן וילדה מאוד חברותית ואין לה בעיה להתחבר עם ילדים - אפשר להגיד שהיא "מלכת הגן" . לאחרונה היא גם לא מראה רצון ללכת לגן ובשיחה עם הגננת לא שמענו על בעיות או על התרחשויות חדשות לכן התנהגותה לא ברורה לנו - האם הכאבים אמיתיים או היא מנסה להגיד לנו משהוא ? לא ציינתי שהוריה פרודים - אמא מתגוררת איתה בביתי ואביה מתגורר בבית הוריו אך הוא בא לבקר אותה והם יוצאים לבילוי משותף. מה דעתך האם זה קשור לפרידת ההורים למרות שהילדה לא מכירה מצב אחר כי הם פרודים כבר 5 שנים - או פשוט "משעמם" לה בגן ? תודה על תשובתך - סבתא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מיכל לופו-שדה02/12/2008שלום אילנה
אני מבינה את דאגתך ורואה שאת שותפה מאוד לגידולה של נכדתך המתגוררת עימך.
סימפטומים של כאבי בטן עשויים להצביע על כך שמשהו מציק לנכדתך. עם זאת, חשוב ראשית לוודא ולשלול כי אין כל בעיה רפואית שגורמת להם, כך שטוב שהתייעצתם עם רופא הילדים. אם התופעה נמשכת כדאי שוב להתייעץ עם רופא הילדים או עם רופא גסטרו המומחה לכך.
בכל מקרה, מדברייך עולה כי לאחרונה חלה החמרה בנושא הסרבנות לאכול, אם אני מבינה נכון בעיקר בגן, אך לא רק, כמו כן את מספרת כי היא מתקשה יותר ללכת לגן. מכאן, יתכן כי על אף שהגננת לא שמה לב להתרחשות מסויימת, בכל זאת, נכדתך חוותה אירוע כלשהו בזמן האחרון בגן או מחוצה לו שמטריד אותה ומציק לה. אני ממליצה לשאול גם את אביה ולבדוק עימו נושא זה, האם גם אצלו הוא הבחין בשינוי כלשהו בהתנהגותה או יודע על משהו שקרה בזמן שהותו עימה.
כמו כן, ניתן אף לנסות ולשבת איתה ולשוחח על כך. בשיחה חשוב כי אימה תדבר איתה ותאמר לה כי לאחרונה היא מרגישה כי קשה לה יותר ללכת לגן וכי היא סובלת יותר מכאבים והיא רוצה לדעת אם משהו מציק לה בשיחה חשוב לתת לה להרגיש תמיכה ולא ביקורת על החוסר רצון לאכול ועל הקושי ללכת לגן, מאחר ולעיתים הפעלת לחץ לאכול יוצרת את ההיפך וגורמת להימנעות רבה יותר של הילד לאכול.
חשוב לי לציין , כי לרוב, סרבנות לאכול גורמת לקבלת תשומת לב מהסובבים את הילד, גם אם זה בדרך שלילית. יתכן כי הסירוב לאכול והקושי ללכת לגן נובעים אולי גם מכך שהיא מחפשת את תשומת הלב של אימה. העובדה שבכל פעם שהיא מסרבת לאכול בגן קוראים לאימה, מראה אולי שזו דרכה לחזור הביתה מהגן ולהיות עם אימה. יתכן והיא זקוקה ליותר זמן עם אימה בשעות אחה"צ. יש גם לא מעט ילדים המברבים לאכול מאחר והם לא רוצים לגדול ומעוניינים להשאר קטנים וקרובים לאמא. איני יודעת אם זהו המצב, אך בכל מקרה. בכל גן חובה יש פסיכולוגית חינוכית ואני ממליצה לכם להתייעץ איתה.
בנושא האכילה אני ממליצה לכם בינתיים ליצור סדר יום קבוע עם שעת אכילה קבועה פחות או יותר. אם אפשר עוזר לרוב כי הארוחה נעשית סביב השולחן ביחד, בצורה משפחתית. חשוב לא לתת לה תחושה כי כל הזמן אתם בודקים כמה היא אכלה או לא כי זה מגביר את הלחץ ועשוי לגרום להימנעות נוספת לאכול.
אם המצב ממשיך או מחריף אני ממליצה לפנות לייעוץ והדרכה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)