מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד עצבניאולה02/12/2008
שלום, אני אימא לילד בן שנה ו3- חודשים, בזמן האחרון התחלתי לדאוג מאוד - מזה כ-3 שבועות הילד שקודם היה רגוע ושמח נהיה עצבני, כל דבר שלא לרוחו מעצבן אותו מאוד, שמתי לב שהוא מתוח מאוד במיוחד כשקילחתי אותו באמבטיה - פתאום כל נגיע מדגדגת לו, אני לא עושה שום דבר חדש, אבל עכשיו כשאני לוקחת יד שלו לסבן - זה מדגדג לו - הוא מתחיל לצחקק ולהצמיד יד לגוף, כשנוגעת בבטן - גם. וצריך להגיד שהילד אוהב אמבטיה, ומשחק ונהנה במים. כך ראיתי שבני מתוח מאוד - שכל נגיעה מדגדגת לו. בנוסף הוא התחיל להתעצבן מהר על כל דבר, אם משהו לא מצליח עם צעצוע - הוא ישר צועק ומשליך אותו ורץ לכיוון אחר, או מקמץ אגרופים ומכווץ שגירי גוף כשרוצה להשיג משהוא ולא מצליח. זה מדאיג אותי נורא שהוא כל הזמן במצב מתוח כזה ועצבני. בזמן האחרון לא היו שינויים בבית, הוא התחיל ללכת לגן לפני 3 חודשים, כחודש לקח לו להיתרגל, עכשיו בא לגן עם חיוך ולא בוכה. מבחינת ההתפתחות - הכל תקין וללא איחורים. אשמח לקבל עזרתכם, או הכוונה לאן לפנות לעזרה. המון תודה, אולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאולה
מיכל לופו-שדה03/12/2008אולה שלום
אני מבינה שאת מוטרדת ומודאגת לגבי השינוי בהתנהגותו של בנך. עם זאת, מתיאורך אני מתרשמת כי לבנך התנהגויות אופייניות מאוד לגיל זה. ראשית, באמבטיה בסה"כ נשמע לי שהוא לא כועס או צועק מהמגע אלא מגיב לכך בצחוק , דבר שלא מסמל על מתח כי אם על הנאה. אם המגע היה מפריע לו הוא היה בוכה או צועק.
ביחס לשינוי בהתנהגות שאת מתארת, למשל הכעס כאשר דברים אינם מצליחים לו כפי שהוא רוצה למשל, זהוו דבר נורמטיבי בגיל זה. סביב גיל שנה וחצי ילדים מתחילים לנסות ולבצע יותר ויותר דברים בעצמם. עקב כך, לא פעם נוצרים יותר תסכולים עבורם הגורמים גם לכעס המופנה לרוב כלפי חפצים ואנשים סביבם. חשוב לתת לכעס מילים שלבנך עדיין אין כדי לבטא את מה שהוא מרגיש. לכן הוא מבטא את הכעס באמצעות הגוף על ידי כיווץ ואגרוף הידיים. במצבים אלו הרגיעי אותו, חבקי אותו וחשוב כי תעודדי אותו לנסות שוב לשחק ולחזק אותו ולעודד אותו כשהוא מצליח ולשמוח יחד איתו.
בנוסף, חשוב לי לציין כי יתכן ובנך עדיין מסתגל לגן החדש. לכן, את יכולה לדבר עם הגננת שלו בגן ולשאול אותה כיצד הוא מתפקד בגן, האם יש לו חברים האם הוא נהנה ושמח בגן או שהיא גם מבחינה במצבי מתח. חשוב לבדוק כי הוא ישן ואוכל טוב בגן, מאחר וחוסר בשינה גם עשוי ליצור יותר מתח במהלך היום.
אם בכל זאת, את מרגישה שהכעס מתעצם ואת מרגישה חוסר שקט, את יכולה לפנות להדרכת הורים.
בהצלחה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)