מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסתגלות למעוןנעמי03/12/2008
שלום, ביתי בת 14 חודשים. עד היום היתה איתי בבית. היא תינוקת מפונקת ומאוד קשורה אלי. חוץ מלאבא היא לא הולכת לאף אחד. היא יונקת עדיין (מאחר והיתה אלרגית לחלב ולסויה עד גיל שנה). היא בקושי אוכלת מוצקים בגלל שהיא מעדיפה הנקה. וכמו כן נרדמת רק על הידיים. לאור כל זאת ומאחר ועלי לחזור לעבודה החלטתי להכניסה למעון. אני חוששת שיהיה לה מאוד קשה ואשמח לקבל הדרכה כיצד לעשות זאת בהרדגה. אני לא מתכוונת לעבוד עד שהיא תסתגל. אני פנוי לחלוטין לטובת המעבר לגן. אשמח שתפנה אותי למאמר או אם תוכל לתת לי כמה טיפים בסיסיים. תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות למעון
מיכל לופו-שדה03/12/2008שלום נעמי
אני שומעת את החששות שלך לגבי הסתגלותה של בתך למעון החדש.
אין ספק שלפנייך ולפני בתך צפויה תקופת התסגלות לשינוי בשגרת החיים שכל כך הורגלתן אליה עד כה. ממצב בו אתן יחד זו עם זו כמעט כל היום, באופן אינטנסיבי מאוד, כמעט ללא אפשרות לטיפול של דמויות אחרות כפי שאת אומרת, היא תכנס למסגרת עם עוד גננות וילדים רבים, כאשר צריך להיפרד מאמא בבוקר עד שהיא חוזרת. כל הילדים עוברים תהליך זה בגיל מוקדם או מאוחר יותר ומסתגלים בהדרגה וכך גם בתך. עם זאת, אכן הכנה טובה חשובה ועוזרת להסתגלות להיות טובה יותר..
ראשית, כבר עכשיו התחילי בבית להרגיל אותה לאכול מבקבוקים, חלב שאוב אם יש צורך וכן אוכל מוצק. אם בנוכחותך בתך רוצה הנקה בלבד, נסי להעזר באבא ואפילו צאי מהבית לשם כך. על מנת לא להעמיס את כל השינויים בבת אחת, התחילי במוצקים או בבקבוקים. ואח"כ עברי לדבר השני.
חשוב כי כשבוע שבועיים לפני כניסת בתך למעון תקחי אותה לשם ותרגילי אותה למעון ולמטפלות. בתחילה בנוכחותך ורק אח"כ בלעדייך. היי איתה שם ורק לאחר מספר פעמים שאתן שם ביחד תתחילי ללכת. חשוב שבתחילה תיעדרי לפרקי זמן קצרים ובהדרגה ליותר שעות. כך בתך תתרגל שאמא הולכת אבל גם חוזרת. לאחר שבתך התרגלה מעט, בזמן הפרידה ממנה ניתן לעשות טקס של חיבוק ונשיקה, אולי לשיר שיר מיוחד של פרידה ולצאת. לא להישאר זמן רב מדי מאחר וזה עשוי לבלבל אותה ולגרום לבכי ממושך יותר.
אם את נמצאת בשכנות או מכירה ילדים שעומדים להיות עם בתך במעון, את יכולה לנסות וליצור מדי פעם מפגשים איתם אולי בשעות אחה"צ , על מנת שחלק מהילדים יהיו מוכרים מעט לבתך.
כאשר היא במעון אפשרי לה לקחת חפץ שהיא קשורה אליו ואוהבת שמרגיע אותה. אם זה חיתול, בובה או כל דבר אחר מהבית.
חשוב כי את תרגישי שאת סומכת על צוות המטפלות במעון מאחר ואילו הדמויות המשמעותיות אשר יהיו עם בתך. אם את תחושי בטחון הדבר יעבור גם לבתך ויקנה לה בטחון רב יותר.
שתפי את צוות המטפלות בהרגלים של בתך, בדברים שהיא ואהבת, בהרגלי השינה שלה וכו'.
בכל מקרה זכרי כי בטחון ורוגע מצידך יאפשרו לך ולה לעבור את התקופה בצורה טובה יותר.
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)