תינוקת שמעדיפה אמהות אחרות על פניי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוקת שמעדיפה אמהות אחרות על פניי
    לימור
    03/12/2008

שלום רב, ביתי בת שנה. בחודש האחרון בכל פעם שאנחנו נפגשים עם חברים היא מיד רצה אל האמהות האחרות ומבקשת שירימו אותה. כאשר אני רוצה לקחת אותה מהן היא מסרבת ומעדיפה להישאר עליהן. אבקש לציין כי אני לא עובדת ומבלה את רוב היום עם ביתי. בבית היא תמיד מעדיפה להיות איתי (יותר מאשר עם בעלי ועם הבייביסיטר). האם יש מקום לדאגה? האם יכול להיות כי חסרה לה תשומת לב ממני? תודה רבה, לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ללימור

מיכל לופו-שדה
    03/12/2008

שלום לימור
    אני שומעת שאת מוטרדת ומודאגת באשר לקשר שלך עם בתך ולעד כמה היא אוהבת אותך או מעדיפה אותך על פני אחרים. ראשית, ממה שאת מעלה, אני מבינה שאת נמצאת עם בתך רוב שעות היום, כך שנראה לי כי בתך מקבלת ממך הרבה מאוד תשומת לב ויחס בשעות מרובות אלו. כמו כן, מדברייך עולה כי כאשר בתך נמצאת איתך בבית היא רוצה את נוכחותך ומעדיפה להיות איתך על פני בעלך ובייביסיטר, מה שמצביע על כך שהיא זקוקה לך ומחפשת את קרבתך המקנה לה בטחון.
    העובדה שבזמן שאת נמצאת איתה אצל חברים היא ניגשת אליהם בשימחה ונהנית מכ הינה נורמטיבית. סביב גיל שנה ילדים רבים מתחילים להתעניין מאוד באנשים וילדים חדשים בסביבה. הם סקרנים יותר והופכים יותר ויותר חברותיים ומחפשי חברה. העובדה שבתך שמחה לגשת לאמהות אחרות מראה על עניין ורצון בקשר עם אחרים. שימי לב כי כאשר את אצל חברות והיא ניגשת אליהן בשימחה, היא יודעת שאת לידה ולא עומדת ללכת, ולכן גם פחות חוששת לגשת בניגוד למצב בו מגיעה בייביסיטר או בעלך ואז היא גם יודעת שהיא עשויה להיפרד ממך.
    אם בכל זאת, את ממשיכה להיות מוטרדת באשר לקשר ביניכן, אולי כדאי לפנות להדרכת הורים עבורך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו