משחקים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משחקים
    אמא
    03/12/2008

הבת שלי בת שנה ו4 חודשים. היא מפותחת מאוד ואנו חברות טובות. מאז גיל 11 ח' היא כבר בפעוטון ומשתלבת יפה מאוד עם ילדים יותר גדולים ממנה. המורה שלה תמיד אומרת שהיא מפותחת וחכמה מאוד, מקשיבה ומתנהגת כמו מבוגרים. מגיל שנה וחודש היא כבר מקשקשת בצבעים על נייר אך שמתי לב פעם כשהייתי בפעוטון איתה תוך כדי פעילות יצירתית שהיא אוהבת לשחק בצבעים עצמם יותר, ז"א להכניס אותם לקופסה ולהוציא אותם כמה פעמים, יותר להתעסק איתם מאשר לצייר על נייר. אני יודעת שהיא עדיין קטנה בשביל לצייר כמו כן במברשת צבעים ... בקיצור מתעניינת יותר בהרכבות מאשר לצייר או לצבוע. האם זה לא בסדר? אני מקווה שתרגיעו אותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משחקים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציור ילדים

מיכל לופו-שדה
    03/12/2008

שלום
    מדברייך נשמע שאין לך מה להיות מוטרדת. כפי שאת רואה וכפי שהגננת אמרה לך בתך נשמעת ילדה נבונה ומפותחת בהתאם לגילה. גם בתחום הציור, היא כבר יודעת לאחוז בצבע ולשרבט, וזה מה שהיא אמורה לעשות בגיל זה. מבחינה התפתחותית, בגילאי שנה וחצי עד שנתיים ילדים נחשפים לציור בהדרגה. בגיל של בתך ילדים לרוב מתחילים לאחוז בצבעים ומבצעים על הדף ועם חומרי היצירה תהליך של ניסוי וטעייה . הם בהדרגה מתחילים להתנסות במגע עם חומרי יצירה שונים, כמו בצק, צבעי ידיים וכו'. עד גיל שנתיים וחצי ילדים רק משרבטים, מה שאנו מכנים "קשקוש" ועוד לא ממש מציירים דמויות ותבניות.
    זה נורמטיבי מאוד שבתך עסוקה כרגע יותר במשחק עם הצבעים עצמם מאשר ציור ממש. בגילה משחקים של הכנסת והוצאת דברים הינו משחק התפתחותי שכיח מאוד שבתך מתרגלת אותו גם דרך הצבעים. בהדרגה, בהמשך היא תתחיל יותר לשרבט על הדף ולציייר קווים, אח"כ עיגולים וכו'.
    חשוב גם לזכור כי לילדים שונים יש קצב שונה ובדיוק כמו שכמבוגרים יש לנו דברים שיותר אהובים עלינו ופחות כך גם ילדים. לכן, זה מאוד יתכן שבתך תאהב יותר לעשות פאזלים מאשר לצייר בגיל מסויים, ואולי בגיל אחר זה ישתנה.

היי סבלנית, ותני לבתך להתפתח בהדרגה ובקצב שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משחק

אמא
    04/12/2008

קודם כל תודה לך על התשובה. רציתי גם לשתף אותך בעוד משחק מעניין שהיא משחקת וזה - הכנסת דברים קטנים בין אצבעות רגליה וזה התחיל לפני חודשיים. היא מכניסה אפירו פירורים שונים וקטנים מאוד לבין כל אצבע ואצבע בכף רגליה. יכולה לשחק מעל רבע שעה במשחק כזה. מה הפסיכולוגיה אומרת על זה חוץ מזה שהוא משחק בשבילה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו