מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 7 -יעוץ דחוףשני03/12/2008
שלום בתי בכיתה א מעולם היא לא הרטיבה במיטה השבוע זה קרה פעמים. התיעצתי אם חברה והיא אמרה לי שלפעמים זה יכול להצביע על חרדה מסוימת שלילד קשה לבטא. שאלתי את בתי לגבי בית הספר הכנסתי אותה לחינוך דתי כי היא אוהבת את הדת,לדבריה המורה בבית הספר אמרה להם:שבלילה שהולכים לשיון אלהים לוקח את הנשמה ,ובבוקר מחזיר אותה מאד מפחיד לומר כאלו דברים לילד בן 7. לאחר מכן היא סיפרה לי שי שספר למעשים רעים שאלתי אות המתי רושמים ילד בספר של המעשים הרעים אז היא ענתה לי:במידה ולא חוזרים בתשובה,האבא והאימא נהיים חולים,וגם אני. הייתי המומה האם זו יכולה להיות הסיבה להרטבה הלילית???.. מה אתם מיעצים לי לעשות תודה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7
מיכל לופו-שדה03/12/2008שלום לימור
מהדברים שאת מתארת אכן ישנה אפשרות שההרטבה בלילה נובעת מפחד של בתכם עקב דברים שנאמרו לה בבית הספר.. נראה כי בתך נחשפת לאינפורמציה מהמורה אשר מטרידה אותה ונובעת אולי גם מהפער בין החינוך בבית לחינוך בבית הספר. מורה נתפס על ידי הילד כדמות סמכות בעלת ידע רב , וסביר מאוד שבתכם אכן פוחדת וחוששת כי משהו רע יקרה לה בלילה ומשהו רע יקרה לכם אם לא תחזרו בתשובה. נשמע שלבתך קשר טוב איתך והיא משתפת בחוויות שמציקות לה ומטרידות אותה וזה חשוב וטוב. אני מייעצת לכם לשוחח עם בתכם. ניתן לומר לה שאתם רואים שלאחרונה היא יותר מתוחה ולתת לה לגיטימציה לדבר על כל הדברים שמטרידים אותה. הסבירו לה והרגיעו אותה ביחס לנושאים אלו. חשוב כי תשוחחו גם עם המחנכת שלה.
הפער בחינוך בין הבית ולבית הספר עשוי להיות מורכב עבורה ולכן חשוב שאתם תחשבו היטב האם אכן זו מסגרת שמתאימה לכם ולבתכם.
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)